Tupeu maxim pe șoselele Clujului! Băuți, drogați și fără permis la volan

Tupeu maxim pe șoselele Clujului! Băuți, drogați și fără permis la volan

Polițiștii clujeni au dat, în weekend, peste şoferi aflaţi la volan sub influenţa alcoolului, a drogurilor, dar și fără permis.

Astfel, sâmbătă, în jurul orei 00.20, în cadrul unor controale de rutină derulate, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Baciu au oprit un autoturism condus pe strada Transilvaniei, din comuna Baciu, de o femeie în vârstă de 44 de ani, din municipiul Cluj-Napoca.

Fiind testată cu aparatul etilotest, acesteia i-a rezultat concentrația de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel condusă la o unitate medicală în vederea recoltării probelor biologice. Femeia este cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Tot sâmbătă, în jurul orei 03.20, un bărbat în vârstă de 28 de ani, din comuna Florești a fost oprit de polițiștii Biroului Rutier Turda, în timp ce conducea pe strada Toamnei.

Potrivit IPJ Cluj, testarea cu aparatul etilotest a acestuia a indicat o concentrație 0,28 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind astfel sancționat contravențional cu amendă în sumă de 2900 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă fiindu-i reținut permisul de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe o periadă de 90 de zile. 

De asemenea, cel în cauză a fost testat cu aparatul drugtest, în baza rezultatului pozitiv fiind condus la o unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Duminică, în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Dej au depistat un tânăr de 25 de ani, din municipiu, care se deplasa cu un autoturism pe strada Ecaterina Teodoroiu, deși avea suspendat dreptul de a conduce autovehicule.

Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv.

"De asemenea, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind ulterior transportat la o unitate medicale în vederea recoltării probelor biologice.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere unui vehicul fără permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe", au precizat reprezentanții IPJ Cluj.

În cursul aceleiași zilei, în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Dej au depistat un alt bărbat, în vârstă de 51 de ani, din comuna Apahida, care nu deținea dreptul de a conduce autovehicule, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe strada Vâlcele, din municipiu.

Cel în cauză a fost oprit în urma înregistrării cu aparatul radar, rulând cu viteza de 75 km/h.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Comenteaza