Trafic de sezon cu brazi tăiaţi ilegal. Amenzi de 10.000 de lei şi zeci de pomi confiscaţi

Trafic de sezon cu brazi tăiaţi ilegal. Amenzi de 10.000 de lei şi zeci de pomi confiscaţi

Poliţiştii au acţionat, la Cluj, pentru prevenirea și combaterea activităților ilegale în ceea ce priveşte tăierile, transportul și comercializarea Pomilor de Crăciun.

În cadrul acestei acțiuni, polițiștii au verificat 13 mijloace de transport și au legitimat 21 persoane, fiind aplicate pentru neregulile constatate și două sancțiuni contravenționale în valoare de 10.000 lei.

De asemenea, polițiștii au confiscat 71 Pomi de Crăciun, în valoare de 1800 lei, dar şi 2,50 mc lemn de foc (fag), în valoare de 400 lei, precum și o autoutilitară.

Astfel, miercuri, în jurul orelor 06:30, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul Combaterea Delictelor Silvice au depistat un bărbat din  comuna Căpușul Mare, judeţul Cluj, în timp ce transporta pe DN 1 E 60 un număr de 71 bucăți Pomi de Crăciun, fără documente legale de proveniență și transport.

Acesta a fost sancționat cu o amendă în valoare de 5.000 lei şi i-au fost confiscaţi cei 71 de Pomi de Crăciun, în valoare de 1.800 lei, care au fost predați în custodie la Ocolul Silvic Someșul Rece, fiind dispusă și măsura confiscării autoutilitarei care a fost folosită la transport.

Tot miercuri, în jurul orelor 06:00, polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică - Biroul Combaterea Delictelor Silvice au depistat un bărbat din comuna Gilău, judeţul Cluj, în timp ce transporta pe raza comunei cantitatea de 2,5 mc lemn foc fag, fără documente legale de proveniență și transport.

Bărbatul a primit o amendă în valoare de 5000 lei, iar cantitatea de 2,5 mc lemn foc fag a fost confiscată, fiind predată în custodie Ocolului Silvic Someșul Rece.

Comenteaza