Timișoreanul Dan Negru: Mor de ciudă pe Cluj! / Are Untold, are TIFF, are campioana României la fotbal

Timișoreanul Dan Negru: Mor de ciudă pe Cluj! / Are Untold, are TIFF, are campioana României la fotbal

Omul de televiziune a vorbit despre diferențele dintre orașul său natal și Cluj-Napoca, dar și despre titlul de Capitală Culturală Europeană primit de capitala Banatului.

Abonează-te pe   Poza noua 31.03.2021
Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitează pagina principală ZIUA DE CLUJ

Dan Negru, orginiar din Timișoara, a vorbit despre diferențele dintre orașul său natal și Cluj-Napoca. Omul de televiziune a recunoscut diferența dintre cele două orașe și a lansat o serie de laude la adresa Clujului. Negru a scos în evidență multitudinea de evenimente culturale, dar și performanțele și infrastructura sportivă a orașului.

“Eu nu mă consider plecat din Timişoara. Mă consider plecat în delegaţie. Sper să mă reîntorc cândva de tot acasă. Am copilărit şi crescut în Timişoara, părinţii mei sunt din Bobda şi din Banloc, ambii sunt bănăţeni sută la sută. Eu la Timişoara mă încarc.

 Prietenii mei cei mai buni sunt în Timişoara. Îi ştiu din liceu. Pe ei nu-i interesază dacă am succes sau nu am. Am rămas Dan pentru ei. Soţia e din Ineu, din judeţul Arad. E din zonă. Copiii vin la Timişoara, eu vin o dată la două săptămâni. Sunt plecat în delegaţie.

N-am avut tangenţă cu autorităţile locale din Timişoara legat de meseria mea. Nici să-mi ceară părerea, nici să-mi facă propuneri. Şi mă bucură. Evenimentele făcute au fost îndoielnice. Nu au fost evenimente de nivel mare. Încerc să stau deoparte. Nici nu-i cunosc pe cei care conduc oraşul. Nici nu ştiu dacă ei mă ştiu pe mine.

Merg în Cluj foarte des, merg în Iaşi, de zeci de ani prezint evenimente acolo. Nu am prezentat revelioane în Timişoara, am prezentat revelioane la Sibiu, cu Iohannis primar, revelioane la Iaşi, Cluj, nu există oraş mare din ţară, dar niciodată în Timişoara.

Mor de ciudă pe tot ce înseamnă Cluj, Iaşi, Braşov. Dar mai ales pe Cluj! Când era vorba de organizarea unui eveniment, toţi din echipa mea au votat pentru Cluj. Ne-am întâlnit cu domnul Boc şi am stabilit...Timişoara nu are emulaţia necesară. Gândiţi-vă câte are Clujul. Are Untold, are TIFF, are campioana României la fotbal. Au stadione, săli de sport... Mă doare asta.

Timişoara era o mândrie. Când am venit la Bucureşti, acu 20 de ani, şi ziceam că sunt din Timişoara, era ca şi când veneai de la Viena sau Londra, păreai occidental.

În primul rând, eu nu înţeleg conceptul. Nici mama nu-l înţelege. Eu am învăţat din showurile de televiziune să explici publicului: ne-am adunat aici să facem emisiunea asta, care conţine următoarele lucruri...Trebuie să explici publicului ce o să fie.

Eu nu ştiu ce înseamnă Timişoara - Capitala Culturală Europeană. Şi am vorbit cu mulţi oameni importanţi în domeniul cultural, care nici ei nu înţeleg nimic. Am vorbit cu oameni importanţi în Timişoara, i-am rugat să-mi explice şi mie ce o să fie. Vine Rod Steward sau U2, faceţi expoziţie cu Picasso sau construiţi Sacrada Familia în centru...

Mi-au spus că nici ei nu ştiu. Cred că această Timişoara Capitală Culturală Europeană va fi o rugă bănăţeană cu nişte milioane de euro. Hai să mai facem o rugă, la-la-la, ţai-ţai-ţat...Nu cred că se va alege nimic”, a declarat Dan Negru, potrivit adevarul.ro.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza