Sute de maşini şi mii de clujeni în Făget şi Hoia, de Ziua Muncii GALERIE FOTO/VIDEO

Sute de maşini şi mii de clujeni în Făget şi Hoia, de Ziua Muncii GALERIE FOTO/VIDEO
Mii de clujeni au luat cu asalt astăzi locurile tradiţionale pentru grătare, de Ziua Muncii - Făget şi pădurea Hoia. Chiar dacă legea Picnicului a fost aprobată, aceştia nu riscă amenzi dacă vor lăsa mizerie după ei.

Cele câteva sute de maşini parcate de-a lungul drumului în Făget i-au adus pe clujenii întârziaţi, aceasta pentru că cei mai matinali au venit cu maşina până pe platoul din Făget, împânzit acum de maşini, pături, grătare, dar şi corturi. Coada de maşini pe drumul care duce spre platoul din Făget se întinde pe sute de metri.

Şi membrii PSD au venit astăzi la Făget, pentru tradiţionala masă cu mici şi bere de Ziua Muncii.

Chiar dacă mai puţin numeroşi, şi clujenii care au ajuns în pădurea Hoia au venit cu maşinile pe platou, şi-au întins păturile şi au montat grătarele. Vezi o galerie foto din Făget şi Hoia

Amintim, chiar dacă Legea Picnicului a fost adoptată încă din martie, Primăria Cluj-Napoca nu a stabilit încă zonele unde se poate ieşi la iarbă verde. În consecinţă municipalitatea nu va da nici sancţiuni pentru cei care lasă pungi, hârtii şi resturi alimentare în urma lor.

"După stabilirea locurilor de picnic vom realiza o campanie de informare, dar până atunci în acest an de 1 mai nu vom aplica sancţiuni, întrucât încă nu s-au hotărât locaţiile pentru picnic", a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, pentru Realitatea TV Cluj.

Dacă Primăria nu va da amenzi, promite să o facă în schimb Garda de Mediu. "Din 28 aprilie până în 1 mai vom face controale unde au ieşit turiştii şi, bineînţeles, vom contrla şi ce au lăsat după ei. Conform legii picnicului amenzile sunt cuprinse între 100 şi 50.000 de lei pe persoană fizică sau juridică. Pentru administraţiile locale amenzile pornesc de la 2.000 de lei, până la 50.000 de lei, depinde de gravitate", a spus şeful Gărzii de Mediu Cluj, Imre Lenke.

Legea picnicului a fost aprobată în luna martie, dar mai multe primării din ţară s-au plâns că nu poate fi aplicată deocamdată pentru că este prea teoretică.

Comenteaza