Sindicaliștii APIA continuă protestele la Cluj și amenință cu greva generală: Sunt hotărâți să nu renunțe până nu își vor obține drepturile

Sindicaliștii APIA continuă protestele la Cluj și amenință cu greva generală: Sunt hotărâți să nu renunțe până nu își vor obține drepturile
| Foto: APIA Cluj

Sindicaliștii APIA Cluj au protestat și azi în fața centrelor locale din județ și amenință cu greva generală dacă problema salariilor nu va fi rezolvata.

După ce ieri, sindicaliștii de la APIA Cluj au anunțat că se alatura colegilor din țară și protestează sub formă de grevă japoneză din cauza salariilor, azi, protestul continuă la Cluj.

„Protestele sindicatelor APIA din Cluj si din țara continuă. Sindicalistii sunt hotarati sa nu renunte pana nu isi vor obtine drepturile. În cursul zilei de ieri, 14.12.2023 functionarii APIA Cluj au protestat in fața centrului județean și a centrelor locale din Huedin, Gilău, Turda, Mociu, Gherla și Dej”, a transmis APIA Cluj într-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, Sindicatul APIA Cluj, afiliat Federației Naționale a Sindicatelor APIA, membră CNS Cartel Alfa, se alatură colegilor din țară și anunță mișcări de protest ale funcționarilor Agenției de Plăți și Intervenție în Agricultură Cluj, din cauza salarizării diferențiate ale Centrelor Județene APIA, fata de Aparatul Central.

APIA este singura instituție din subordinea Ministerului Agriculturii și Dezvoltarii Rurale cu grila de salarizare teritorială.

APIA Cluj amenință cu greva generală

Protestele vor incepe zilnic la ora 10.00.

„Deși APIA este o instituție performantă în absorbția de fonduri europene, peste 96% anual, cu un volum de muncă mare, în creștere de la an la an, nivelul de salarizare al personalului din teritoriu este la nivelul anului 2015. Funcționarii consideră că se află într-o situați de discriminare, APIA fiind singura Agenție din MADR care se află pe grilă teritorială.

În cazul in care grila salarială nu va fi uniformizată, Sindicatul APIA Cluj, alături de sindicatele membre ale Federației Naționale a Sindicatelor APIA vor intensifica protestele pana la declansarea grevei generale”, se mai arată în comunicatul APIA Cluj.

Comenteaza