Senatorul Marius Nicoară, dat pe mâna procurorilor

Senatorul Marius Nicoară, dat pe mâna procurorilor
Cazul senatorului PNL Marius Nicoară, care a fost implicat vineri, 28 noiembrie, într-un accident rutier, a ajuns la procurori.

Secretomanie maximă în cazul accidentului rutier produs de senatorul PNL Marius Nicoară. Acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, dar Poliţia nu a dat publicităţii gradul de alcoolemie şi s-a rezumat să spună că Nicoară a fost transportat la IML pentru prelevarea probelor biologice.  "Am băut un cocktail, nu ştiu cât alcool avea", a fost prima declaraţie a politicianului, care a afirmat apoi că nu ştie ce valoare arăta fiola cu care a fost testat de poliţişti.

Presa a scris că ar fi vorba de 1,40 grame alcool la mie.

ZIUA de CLUJ a primit confirmarea că alcoolemia lui Nicoară a fost îndeajuns de mare încât să se deschidă un dosar penal. Purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Simona Vîrci, a afirmat că dosarul a fost trimis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Potrivit articolului 336 din Noul Cod penal, este considerată infracţiune o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 gr./l alcool pur în sânge. Sub această valoare, fapta se consideră contravenţie, iar cel vinovat este sancţionat de poliţişti şi cazul nu ajunge pe masa procurorilor.

Am vorbit și cu purtătorul de cuvânt al parchetului, Mirel Toader, care a dezvăluit că s-a demarat ancheta penală. 

"Joi a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca un dosar despre acest accident. Parchetul a demarat o anchetă penală in rem, în acest moment nu este nici o persoană cercetată. În cazul în care se va constata săvârşirea vreunei fapte penale în acest caz, Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca îşi va declina competenţa către parchetul abilitat să cerceteze o asemenea faptă", a spus Toader.

Ancheta a fost demarată in rem şi nu in personam exact din acest motiv: competent în cazul unui parlamentar este exclusiv Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Nicoară a fost implicat, în 28 noiembrie, într-un accident rutier pe strada Eugen Ionesco din Cluj, soldat cu rănirea unei persoane. Maşina pe care liberalul o conducea a lovit un taximetru care circula în faţa sa, iar în urma testării cu aparatul alcooltest a reieșit că Nicoară cosumase băuturi alcoolice.

Comenteaza