Se reiau lucrările la Autostrada Transilvania. Vestea proastă: termenele de finalizare sunt tot mai departe

Se reiau lucrările la Autostrada Transilvania. Vestea proastă: termenele de finalizare sunt tot mai departe
Ministerul Transporturilor negociază cu Bechtel reeşalonarea plăţilor pentru lucrările din 2010 şi noul grafic al lucrărilor.

Potrivit informaţiilor dezvăluite de liderul sindical Grigore Pop, lucrările la Autostrada Transilvania vor începe la 1 iunie, pe tronsonul Gilău-Nădăşel. Informaţiile sunt confirmate şi de la Ministerul Transporturilor, care negociază cu Bechtel reeşalonarea plăţilor pentru lucrările din 2010 şi noul grafic al lucrărilor. Vestea proastă este că termenele vor depăşi luna decembrie 2012, data limită luată în calcul până în prezent pentru finalizarea proiectului.

"În prezent, din cauza constrângerilor bugetare şi întârzierilor înregistrate în plata lucrărilor efectuate în anul 2010, antreprenorul Bechtel a redus ritmul lucrărilor şi efectivele desfăşurate pe şantier. Ministerul Transporturilor şi CNADNR au demarat negocieri pentru eşalonarea plăţii datoriilor, încadrarea în standardele de cost şi refacerea programului de lucrări. În măsura în care acestea vor fi rezolvate, se va putea stabili un nou grafic de lucrări şi noi termene de finalizare", au arătat surse ale mediafax.ro.

Comenteaza