S-a aflat cine a trimis amenințarea cu BOMBĂ la Tribunalul Militar Cluj! Este vorba de un puști de doar 15 ani

S-a aflat cine a trimis amenințarea cu BOMBĂ la Tribunalul Militar Cluj! Este vorba de un puști de doar 15 ani
| Foto: google images

Procurorii DIICOT au aflat cine este în spatele amenințărilor cu bombă trimise mai multor instituții publice, printre care și Tribunalul Militar din Cluj-Napoca.

Așadar, un tânăr în vârstă de 15 ani este cercetat de procurorii DIICOT pentru ameninţare în scop terorist, după ce ar fi trimis pe adresele de e-mail ale unor instituţii şi autorităţi publice mesaje de ameninţare cu bombă.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, urmare activităţilor investigative derulate de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, împreună cu Inspectoratul General al Poliţiei Române - Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate şi structurile subordonate, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, a fost identificată persoana care a conceput şi transmis, pe adresele de poştă electronică ale unor instituţii şi autorităţi publice, dar şi ale unor persoane juridice din România, mesaje de ameninţare cu privire la amplasarea unor dispozitive explozive.

Făptuitorul este un minor în vârstă de 15 ani, cetăţean român, informează sursa citată.

"În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare în scop terorist prevăzută de art. 32 alin.4 din Legea nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului", precizează DIICOT. 

Amintim, o amenințare cu bombă a fost trimisă pe e-mail la Tribunalul Militar Cluj. Amenințarea a fost transmisă zilele trecute, dar din fericire a fost vorba doar de o alarmă falsă.

Comenteaza