Revoluţia din 1989, comemorată mâine la Cluj. Vezi evenimentele

Revoluţia din 1989, comemorată mâine la Cluj. Vezi evenimentele
Revoluţia din 1989 va fi comemorată mâine la Cluj, la 22 de ani de la eveniment.

Prefectul Florin Stamatian a emis astăzi ordinul privind aprobarea programului acţiunilor comemorative dedicate împlinirii a 22 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, acţiuni ce se vor desfăşura mâine în Cluj-Napoca şi joi la Turda.

Evenimentele din Cluj-Napoca încep mâine la ora 10 cu o adunare pe podul de peste Someş, de pe strada Horea, unde se va oficia o slujbă de pomenire şi vor fi depuse jerbe şi coroane de flori, iar o jumătate de oră mai târziu este programat un marş al comemorării Revoluţiei, pe traseul Regele Ferdinand - Piaţa Unirii  cu slujbă de pomenire şi depunere de coroane la monumentul "Eroii Revoluţiei" şi intonarea imnului şi a unor colinde, bulevardul Eroilor - Piaţa Ştefan cel Mare - Calea Turzii - Cimitirul Eroilor.

În cimitir este programată, la ora 11.30, o altă slujbă religioasă, dar şi depuneri de coroane şi jerbe de flori şi defilarea gărzii militare de onoare. Concomitent se vor depune jerbe de flori în locurile unde au fost ucise mai multe persoane, în timpul revoluţiei, în piaţa Mărăşti şi pe strada Moţilor 102.

Joi la Turda evenimentele încep la ora 10.30 cu primirea invitaţilor şi la ora 11 cu depuneri de coroane la monumentul eroilor din oraş.

Vezi aici ce spun urmaşii martirilor de la revoluţia din Cluj

Vezi aici povestea româncei ce a transmis Revoluţia în direct, pentru americani

Vezi aici cum dosarul Revoluţiei de la Cluj a fost închis la CEDO

Etichete
Comenteaza