Regionala CFR: rromii de pe Cantonului ocupă abuziv terenurile CFR

Regionala CFR: rromii de pe Cantonului ocupă abuziv terenurile CFR
Procesul prin care locuitorii de pe strada Cantonului din Cluj-Napoca sunt obligaţi să evacueze terenurile, care a ajuns la al doilea termen, a fost iniţiat de Regionala CFR pentru că terenurile sunt ocupate abuziv, spun oficialii instituţiei, pentru ziuadecj.ro.

"Locuitorii de pe Cantonului ocupă zona abuziv, nu doar terenurile din vecinătate ci şi calea ferată de la gara Someşeni", a declarat un oficial al Regionalei CFR Cluj. Situaţia e veche de mai mulţi ani, însă acesta  adaugă că procesul a fost intentat de mai multă vreme. "Abia acum a ajuns pe rol", a adăugat el. În fapt dosarul a fost înregistrat doar în 18 mai 2011 la Judecătoria Cluj-Napoca.

Amintim, locuitorii străzii Cantonului care locuiesc în case improvizate au primit o somaţie din partea Regionalei CFR Cluj prin care li se cere să părăsească locuinţele, ce ar urma să fie demolate. Covârşitoarea majoritate a locuitorilor din zonă sunt ţigani. O asociaţie care apără interesele rromilor a trimis o cerere Primăriei Cluj-Napoca, în care cere ajutorul autorităţilor locale.

Dosarul a avut deja trei termene, între care al treilea a fost programat în această săptămână, când instanţa a decis amânarea cauzei pentru 1 iulie. Situaţia de pe Cantonului se află în atenţia Primăriei încă de anul trecut, când ZIUA de CLUJ a arătat că instituţia intenţionează să-i mute în cel mai scurt timp pe ţiganii care locuiesc în zonă. Vezi aici cum trăiesc rromii de pe Cantonului

Comenteaza