Regionala CFR despre bariera de la Tăietura Turcului: "se aşteaptă cel mult şase minute"

Regionala CFR despre bariera de la Tăietura Turcului:
Situaţia de pe strada Tăietura Turcului, unde zilnic se formează cozi de zeci de metri din cauza unei bariere la calea ferată, nu poate fi eficientizată, spune directorul Regionalei CFR Cluj, Gheorghe Şurubaru.

"Bariera se coboară la plecarea trenului din staţie: când trenul pleacă din gara Cluj-Napoca bariera este coborâtă timp de trei până la şase minute iar când se pleacă din gara Baciu se stă la barieră două până la patru minute", spune Şurubaru. El admite însă că dacă se întâmplă ca pe calea ferată să circule şi trenuri marfare, care nu circulă după un orar regulat, bariera să rămână coborâtă mai mult timp.

Amintim, zeci de şoferi sunt obligaţi să aştepte minute întregi la bariera de pe Tăietura Turcului, în fiecare zi, iar coada de maşini se întinde pe sute de metri. "Coada se întinde pe strada Tudor Vladimirescu pe aproximativ 900 de metri, până la colţul străzii Şcolii, iar pe partea dinspre cartierul Grigorescu coada ajunge până la vârful străzii Tăietura Turcului", a spus recent un şofer pentru ziuadecj.ro.

UPDATE Un şofer a sunat la redacţia ziuadecj.ro după publicarea poziţiei Regionalei CFR Cluj ca să infirme informaţia. "Zilnic circul dimineaţa pe strada Corneliu Coposu spre Tăietura Turcului ca să-mi duc fetele la şcoală şi la grădiniţă. Dimineaţa înainte de ora 8, coada e atât de mare că se încurcă inclusiv circulaţia pe strada Corneliu Coposu. Nici pe cealaltă parte a barierei nu mai poţi circula, şi pe Eremia Grigorescu şi Donath se blochează circulaţia", spune el.

Comenteaza