Reforma din justiţe face ce n-a reuşit Udrea! Turişti din întreaga Europă vin să divorţeze rapid şi ieftin în România

Reforma din justiţe face ce n-a reuşit Udrea! Turişti din întreaga Europă vin să divorţeze rapid şi ieftin în România
România devine destinaţia preferată a "turiştilor de divorţ", întrucât procedurile sunt mai rapide şi mai ieftine, o firmă italiană oferind servicii de desfacere a căsătoriei all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari, relatează New York Times.

Din ce în ce mai mulţi italieni aleg să divorţeze în alte ţări membre ale Uniunii Europene, unde procedurile legale sunt mult mai simple decât în Italia, unde pentru a dizolva o căsnicie sunt necesari cel puţin trei ani de trăit separat, notează New York Times (NYT), în ediţia on-line de duminică.

Jurnaliştii relatează despre un cuplu care a venit la Bucureşti de la Bologna, pentru o singură zi, cu unicul scop de a semna documente de rezidenţă în România. Cei doi soţi speră că în câteva luni căsnicia lor va fi desfăcută legal.

"Un divorţ clasic durează prea mult dacă intenţia ta este să-ţi refaci viaţa şi să o iei de la capăt", a declarat bărbatul pentru NYT, insistând ca identitatea să nu-i fie dezvăluită.
Oficialii şi avocaţiii vorbesc despre faptul că este în creştere numărul celor care aleg să profite de legislaţia europeană şi să divorţeze în alte ţări pentru a evita procedurile complicate din Italia.
Practic, după ce obţin rezidenţa, cuplurile pot cere divorţul după doar şase luni, evitând astfel perioada de separare de trei ani, obligatorie în legislaţia italiană.

România a devenit destinaţia preferată a "turiştilor de divorţ", potrivit oamenilor care lucrează în acest domeniu. Ei afirmă că divorţul în România este ieftin, rapid şi procedurile sunt destul de flexibile.

"A fost uşor. Abia ce am semnat", a declarat bărbatul din cuplul intervievat de cei de la NYT.
Numărul italienilor care divorţează în străinătate este greu de estimat pentru că nu există o statistică a autorităţilor în acest sens. Totuşi, Gian Ettore Gassani, preşedintele Academiei Italiene a Avocaţilor pe probleme Matrimoniale, afirmă că a existat un trend crescător al numărului de italieni care divorţează în străinătate. Din acest motiv, el afirmă că ce se întâmplă ar fi o înfrângere a sistemului juridic italian. Asociaţia pe care o conduce estimează că, în ultimii cinci ani, cel puţin 8.000 de cupluri de italieni au fost desfăcute în străinătate.

Spania, Franţa şi Marea Britanie sunt şi ele destinaţii populare pentru divorţ, însă România este cunoscută ca fiind o ţară mai ieftină cu proceduri mai rapide. Firma care a aranjat divorţul cuplului contactat de NYT, Divorzio Comodo, adică "divorţ uşor", oferă servicii de desfacere a căsătoriei rapide all-inclusive, cu tot cu biletele de avion, pentru echivalentul a minimum 5.000 de dolari americani.

Comenteaza