RDS scoate din grila digitală posturile Antena 1 şi Antena 3

RDS scoate din grila digitală posturile Antena 1 şi Antena 3
Posturile de televiziune ale Antena Group - Antena 1, Antena 3 şi Euforia TV - nu vor mai putea fi recepţionate prin satelit, cel puţin în reţeaua RCS & RDS, anunţă azi operatorul de cablu.

„Antena Group, proprietarul celor 3 posturi TV, a retras acordurile de difuzare a acestor programe în reţeaua Digi TV prin satelit şi, ca urmare, RCS & RDS a fost obligat să întrerupă difuzarea lor", explică operatorul de cablu.

„RCS & RDS nu poate accepta să platească peste 7 milioane de Euro pe an, suma solicitată de Antena Group în cadrul unei somaţii trimise cu doar câteva săptămâni în urmă, pentru difuzarea prin satelit a canalelor grupului, între care Antena 1 si Antena 3, pe care chiar reprezentanţii Antena Group le-au declarat în mod repetat ca fiind libere la retransmisie (must carry)", se arată într-un comunicat de presă.

Antena Group nu a acceptat nici prelungirea datei limită a somaţiei, ameninţând cu recurgerea la acţiuni legale, inclusiv plângeri penale. „Considerăm că, în acest mod, Antena Group plasează interesele grupului mult deasupra interesului telespectatorilor care doresc să urmărească aceste canale şi că responsabilitatea pentru privarea abonaţilor Digi TV de posibilitatea de a le urmări revine integral Antena Group", arată RDS.

 

Comenteaza