Razie-fulger în trafic: Zeci de vitezomani, trași pe dreapta. Un "recidivist" s-a ales cu dosar penal

Razie-fulger în trafic: Zeci de vitezomani, trași pe dreapta. Un "recidivist" s-a ales cu dosar penal

Polițiștii au acționat, miercuri după-amiază, pe principalele străzi și artere de circulație din Cluj-Napoca unde riscul producerii unor accidente rutiere este ridicat.

Miercuri, 1 iulie, în intervalul orar 16.00-18.00, polițiștii Biroului Rutier Cluj, împreună cu polițiștii din cadrul Secțiilor de Poliție din întreg municipiu, au acționat pe principalele străzi și artere de circulație unde riscul producerii unor accidente rutiere este ridicat.

Cu scopul impunerii unei discipline rutiere în rândul participanților la trafic rutier, polițiștii au verificat peste 200 de autovehicule, fiind legitimate circa 220 de persoane.

Au fost constatate abateri ale regimul legal de viteză, ale neportului centurii de siguranță, ale utilizării telefoanelor mobile în timpul conducerii autovehiculelor, precum și nerespectarea normelor privind traversarea regulamentara a pietonilor.

32 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate conducătorilor auto care au depășit limitele legale de viteză.

Totodată, în cadrul activităților desfășurate, polițiștii au surprins cu aparatul radar un conducător auto de 35 de ani, din comuna Florești, care se deplasa cu un autoturism pe strada Observatorului, având viteză de 90km/h.

Potrivit IPJ Cluj, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de conduce anulat, fiind astfel întocmit un dosar penal, privind săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, faptă prevăzută și pedepsită de Codul penal.

Acțiunea s-a desfășurat cu participarea funcționarilor publici din cadrul Poliției Locale.

Comenteaza