Proteste în Bucureşti şi la Cluj după votul senatorilor în cazul Oprea

Proteste în Bucureşti şi la Cluj după votul senatorilor în cazul Oprea
Decizia senatorilor de a respinge cererea DNA pentru urmărirea penală a fostului ministru Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în dosarul morţii poliţistului Bogdan Gigină scoate oamenii în stradă în Bucureşti şi la Cluj-Napoca.

Protestele au fost organizate pe reţeaua de socializare Facebook şi anunţate pentru ziua de joi, 22 septembrie, la Bucureşti, în faţa Palatului Parlamentului, şi la Cluj, în Piaţa Unirii. "Ieșim în stradă pentru cei care nu mai sunt printre noi și nu-și mai pot cere singuri dreptatea.

Polițistul Bogdan Gigină a murit în timpul serviciului, în timp ce escorta una din numeroasele coloane oficiale ale fostului ministru de interne. Un om a murit, Oprea a scăpat: cel identificat de procurori ca vinovat de ucidere din culpă nu va ajunge în fața justiției.

DNA a cerut aviz de începere a urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea, în dosarul privind decesul poliţistului Bogdan Gigină, sub acuzaţia de omor din culpă. Senatorii au făcut însă scut în jurul colegului lor și au decis luni prin vot secret împotriva începerii urmăririi penale în cazul lui Gabriel Oprea. Vi s-a făcut puțin greață după votul de luni din Senat?

Cluj-Napoca: Ne vedem joi la ora începând cu ora 18:00 în Piața Unirii!". Aşa sună invitaţia la protest, la care peste 400 de clujeni şi-au anunţat prezenţa în mediul virtual.

Citeşte şi Cum au votat senatorii clujeni la noua blocare a justiţiei. Cazul Cordoş

Comenteaza