Propunere inedită: un timişorean vrea să sprijine Clujul în cursa pentru Capitala Europeană a Culturii. În ce fel

Propunere inedită: un timişorean vrea să sprijine Clujul în cursa pentru Capitala Europeană a Culturii. În ce fel
Supărat pe autorităţile timişorene, un cetăţean al oraşului de pe Bega s-a hotărât să ajute Clujul în cursa pentru titlul de Capitală Culturală a Europei 2021.

Timişoreanul, numit Robert Hergane, susţine că este muzician de profesie, cântă la fluier medieval şi blockflote, iar în timpul liber cântă pe stradă la vioară. Inedita propunere a venit după ce municipalitatea din oraşul de domiciliu a interzis muzica stradală.

"Am cântat pentru câţiva ani în Timişoara, orasul natal. În toamnă administraţia nu mi-a mai eliberat autorizaţia necesară, din păcate. Fără de temei legal m-au trimis la Căminul Cultural, care nu are putere de decizie. De facto, în Timişoara nu mai este permisă muzica stradală. În timp ce foarte mulţi oameni din ţară câştigă bani nefăcand nimic. Un exemplu este DNA şi Justiţia", a scris acesta, pe platforma domnuleprimar.ro.

Deranjat de decizie, a decis să i se adreseze primarului Clujului, Emil Boc, şi să-i ceară liberalizarea acestui tip de exprimare artistică. În schimbul ajutorului, ar urma să susţină Clujul în lupta pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.

"Mi-am făcut bagajele pentru Scoţia. Dar, în România avem Scoţia noastră. E vorba de Ardeal. Vă întreb şi vă încurajez pe dumneavostră, Domnule Boc, ştiu că sunteţi interesat împotriva Timişoarei pentru Capitala Culturală. Şi Europeană. Să liberalizaţi muzica stradală în Municipiul Cluj. Muzicanţii şi alţi artişti să poată presta pe spaţiul public. Care este al cetăţenilor.

Voi susţine Clujul pentru Capitala Culturală. E un moment unic pentru a câştiga acest titlu. Eu voi trimite un raport Comisiei Europene cu privire la Timişoara, dar am nevoie şi de un exemplu pozitiv. În Cluj muzica stradală să fie liberalizată. Vă mulţumesc", afirmă Hergane.

Propunerea sa a fost adusă în atenţia publicului în cursul zilei de duminică, 15 februarie.

Comenteaza