Profesorii de la FSEGA iau poziţie astăzi la decizia rectorului UBB de a respinge toţi candidaţii la decanat

Profesorii de la FSEGA iau poziţie astăzi la decizia rectorului UBB de a respinge toţi candidaţii la decanat
Scandal la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor de la UBB: pentru că rectorul Aurel Pop a respins toate candidaturile la funcţia de decan, profesorii facultăţii se întâlnesc azi ca să decidă ce atitudine vor lua.

"Ne întâlnim toţi astăzi la 12.30 în aula facultăţii, ca să vedem ce atitudine vom lua referitor la decizia rectorului. Mi-a spus cineva că rectorul va respinge toate candidaturile şi nu am crezut. Nu trecuse cine trebuia să treacă. Toate cele trei persoane care nu au trecut de Consiliul Profesoral erau favoriţii domnului rector", a spus Sorin Paul Tiţa, asistent universitar la FSEGA, pentru ziuadecj.ro.

Amintim, acesta l-a interpelat pe Facebook pe rectorul UBB Ioan Aurel Pop, căruia i-a cerut să explice de ce a respins toate candidaturile acceptate de Consiliul Profesoral. Vezi aici ce a răspuns rectorul.

Iniţial pentru şefia facultăţii s-au înscris fostul rector, Dumitru Matiş, care asigură şi interimatul până la numirea viitorului rector, Răzvan Nistor, Ioan Plăiaş, Emil Popa, Mihai Inceu şi Paul Cocioc. Doar trei au fost acceptaţi de Consiliul Profesoral, este vorba de Matiş, Nistor şi Popa.

FSEGA este cea mai mare facultate a Universităţii "Babeş-Bolyai", care este, la rândul său, cea mai mare universitate din ţară în ce priveşte numărul de studenţi. Aceasta este singura facultate din cadrul UBB care nu are până acum un decan acceptat de noul rector.

UPDATE  Profesorii din cadrul FSEGA, între care şi actualul decan Dumitru Matiş, au semnat o declaraţie în nouă puncte prin care condamnă decizia rectoratului. Vezi detalii şi declaraţii video

Etichete
Comenteaza