Primarul din Târgu Mureş despre mutarea Festivalului Peninsula la Cluj: "Primarul Clujului a făcut această propunere aşa, ca un dar de sărbători"

Primarul din Târgu Mureş despre mutarea Festivalului Peninsula la Cluj:
Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, afirmă că nu este de acord cu mutarea Festivalului "Peninsula" din municipiu - unde s-au desfăşurat cele zece ediţii de până acum - la Cluj-Napoca, arătând că le-a propus organizatorilor mutarea manifestării în Parcul Municipal, pe un teren de 14 hectare.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a declarat presei că "nu este sigur" că Festivalul "Peninsula" ("Felsziget") va fi mutat din municipiu - unde s-au desfăşurat toate cele zece ediţii de până acum - la Cluj-Napoca.

Florea a susţinut că, după anunţul că municipiul Cluj-Napoca va deveni Capitala Culturală a Tineretului în 2015, probabil edilii din acel oraş "s-au gândit să mai ia ceva din jur", însă el nu este de acord cu această idee.

"Probabil că s-au gândit să mai ia ceva din jur. Deci asta ştiu că practică fiecare primar, indiferent că se numeşte chiar Boc. Nu sunt de acord, pentru că Târgu Mureşul, de zece ani, este partener al Felsziget-ului", a spus primarul.

Florea a adăugat că le-a propus organizatorilor Festivalului "Peninsula" mutarea manifestării din zona Complexului de Agrement şi Sport "Mureşul" (Weekend") - pe care îl consideră "prea mic" şi unde un inconvenient îl reprezintă faptul că doar o parte din terenuri aparţin domeniului public, restul fiind private - în Parcul Municipal, pe un teren de 14 hectare, care ar putea fi cedat oraşului prin Hotărâre de Guvern (în prezent acesta fiind în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor) şi pus la dispoziţie gratuit pentru "Peninsula", de către municipalitate.

Primarul a recunoscut că nu a reuşit să vorbească cu organizatorii festivalului după declaraţiile lui Emil Boc, însă crede că "primarul Clujului a făcut această propunere aşa, ca un dar de sărbători", iar "după Bobotează lucrurile se vor mai reaşeza".

Întrebat cât ar pierde Târgu Mureşul dacă Festivalul "Peninsula" se va muta, Florea a spus că municipalitatea a susţinut întotdeauna financiar manifestarea, care şi-a propus să fie "o reuniune a tinerilor din Transilvania şi nu numai, unul dintre cel mai mare festivaluri, o copie mai mică bineînţeles a festivalului care se desfăşoară pe Insula Margareta din Budapesta" - Festivalul "Sziget".

Vezi şi Boc: Sunt toate şansele ca în 2013 Festivalul Peninsula să fie organizat la Cluj-Napoca

Petiţia pentru păstrarea festivalului Peninsula la Târgu-Mureş a strâns peste 1.000 de semnatari

Etichete
Comenteaza