Primăria Cluj-Napoca, dată în judecată de un ONG

Primăria Cluj-Napoca, dată în judecată de un ONG
S-a îngroşat gluma: Primăria Cluj-Napoca a fost dată în judecată de un ONG pentru că instituţia a refuzat să ofere informaţii de interes public, cerute prin legea 544/2001 care reglementează informaţiile de acest gen.

Cererea de chemare în judecată a fost depusă azi la Tribunalul Cluj. Clubul de Cicloturism Napoca (CCN) cere instanţei să oblige Primăria să ofere informaţiile solicitate, care se referă la starea actuală şi planurile privind amenajările pentru staţionarea şi circulaţia bicicletelor în Cluj-Napoca. Primul termen de judecată a fost deja fixat, pentru 16 ianuarie.

CCN a depus o cerere în baza legii 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, adresată Primăriei Cluj-Napoca, încă din 15 noiembrie iar termenul legal de răspuns a expirat după 30 de zile, „moment în care puteam deja să ne adresăm justiţiei. Cu toate acestea, pentru a demonstra că nu e vorba de o mică întârziere a autorităţilor locale sau efectele bulversărilor la nivelul conducerii Primăriei, am mai lăsat să treacă încă mai mult de patru săptămâni, şi totuşi nu am primit vreun răspuns", spune directorul executiv al CCN, Radu Mititean.

„Mai mult, deşi în acest caz nu există obligaţia de a parcurge aşa-zisa „procedura prealabilă", Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) a făcut şi acest demers, dar şi reclamaţia administrativă depusă, înregistrată la Primărie cu nr. 361189/22/2011, a rămas fără răspuns în termenul legal, demonstrând că nu e vorba de vreo scăpare, ci că autoritatea locală clujeană în continuare refuză intenţionat şi abuziv - la fel că în trecut - să respecte legislaţia privind liberul acces la informaţiile de interes public", mai arată Mititean.

"A fost într-adevăr o întârziere în oferirea răspunsului, din cauza volumului foarte mare de cereri de informaţii din decembrie. Le vom răspunde în cursul acestei săptămâni.  A fost un volum extraordinar de muncă în dcembrie, a fost o lună agitată din punctul de vedere al solicitărilor. Au fost tratate cu prioritate cele din presă", a explicat primarul interimar Radu Moisin, pentru ziuadecj.ro.

Comenteaza