Prima seară a Balului Operei, livetext pe ziuadecj.ro GALERIE FOTO / VIDEO

Prima seară a Balului Operei, livetext pe ziuadecj.ro GALERIE FOTO / VIDEO
Prima seară a Balului Operei de la Cluj, ediţia 2013, a fost transmisă în timp real pe ziuadecj.ro.

Urmăriţi mai jos relatarea în timp real a evenimentului, în ordine invers cronologică.

0.50 Maria Bota şi Mihai Băjinaru mai întreţin atmosfera, cu un recital susţinut de la unul din balcoanele interioare ale clădirii Operei. Doritorii sunt invitaţi la dans în foayer-ul operei. După 20-30 de minute de antren, treptat oamenii se îndreaptă către case.

0.25 Prima seară a Balului Operei de la Cluj s-a încheiat, Lavinia Bocu interpretează o ultimă melodie pe scenă. Spectatorii au fost invitaţi la bufetul amenajat în holul Operei. Colecţia lui Gai Mattiolo a încheiat prezentările de modă. Designerul a primit şi premiul "Moda cum laudae".

0.00 Suntem la miezul nopţii. Dacă la începutul serii sala Operei era plină, cu unele locuri libere la o parte din loje sau la balcon, până la această oră destul de multă lume a plecat din sală. O parte din persoanele respective sunt în foayer, unde discută sau gustă din preparate, altele însă au plecat.

23.53 A început prezentarea colecţiei Tina Arena. Creatorul creaţiei precedente, Luigi Gaglione, a pregătit o surpriză, ultima manechină care a defilat purtând un costum în culorile drapelului Italiei.

23.38 Este în desfăşurare prezentarea de modă a colecţiei lui Luigi Gaglione, creator de modă din Napoli. Pe scenă au urcat şi câţiva băieţi manechini.

23.36 Micro-recitalul Laviniei Bocu a fost urmat de un moment inedit, Ramona Bădescu interpretând un scurt fragment muzical, apreciat de audienţă. Dealtfel cei doi prezentatori au  fost protagoniştii unui alt moment mai deosebit şi anterior, mimând, pe rând, o defilare pe podiumul de modă.

23.21 După prezentarea colecţiilor unor creatori de modă din România şi Italia, pe scenă a urcat solista Lavinia Bocu, care susţine un micro-recital.

22.35 De aproximativ cinci minute au început prezentările de modă.

22.23 Cei doi amfitrioni au urcat din nou pe scenă; vor avea loc prezentările de modă.

22.15 Participanţii au fost invitaţi din nou în sală.

21.39 La Opera clujeană sunt prezente peste 900 de persoane. Oamenii sunt acum în foayer-ul instituţiei, unde pot gusta din preparate, respectiv un pahar de vin sau de suc.

21. 38 În total au fost acordate cinci premii Lya Hubic, care răsplătesc artişti lirici merituorii ai scenei clujene, iar din acest an ai întregii scene româneşti. Premiul Mecena a fost primit de BCR - Erste, fiindu-i înmânat Ancăi Rău.

21.37 Au mai fost acordate alte trei premii Lya Hubic, pentru solista Cristina Simionescu, de la Opera Naţională Iaşi, Dan Pataki şi Pataki Adorjan, de la Opera Maghiară din Cluj. Ultimii doi nu au fost prezenţi în sală.

21.30 Spectacolul s-a încheiat, în uralele audienţei, toţi protagoniştii urcând pe scenă.

20.44 Al doilea trofeu Lya Hubic îi este acordat solistului Mircea Sânpetrean. "Le mulţumesc organizatorilor pentru acest premiu, în amintirea anilor frumoşi pe care i-am petrecut aici alături familie", a precizat artistul, care a menţionat că a păşit prima oară pe scena Operei clujene în 1975, pe vremea când era student.

20.23 Se reia spectacolul.

20.20 Se acordă primul premiu Lya Hubic, baritonului Ştefan Ignat, prim-solist al Operei Naţionale Române din Bucureşti. "Este unul dintre interpreţii care sunt invitaţi constant la festivalul George Enescu. Este una din personalităţile căruia suntem mândri să îi acordăm acest premiu", l-a descris pe laureat directorul Operei clujene, Marius Vlad Budoiu.

20 A început spectacolul artistic. Orchestra Operei Naţionale Române din Cluj, condusă de dirijorul italian David Crescenzi, va interpreta fragmente din lucrările unor compozitori italieni, precum Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Gaetano Donizetti, Giacomo Puccini şi Francesco Cilea. Amintim genericul Balului Operei 2013 este "Ciao, Italia!".

19.58 Directorul Operei Naţionale Române din Cluj, Marius Vlad Budoiu a anunţat programul artistic al serii. El a menţionat că premiile Lya Hubic vor fi acordate nu doar unor artişti care evoluează la Cluj, ci şi în alte instituţii muzicale din ţară.

19.41 Prezentatorii evenimentului, Rareş Bogdan şi Ramona Bădescu fac onorurile. Au fost aduse mulţumiri organizatorului, Matei Miko, respectiv mitropolitului Andrei Andreicuţ, episcopului Florentin Crihălmeanu şi preşedintelui Academiei Române, Ionel Haiduc.

"Sperăm să fie un eveniment înălţător, care să îi mai smulgă pe oameni din tumultul de zi cu zi", au transmis, la unison, cei doi ierarhi, intervievaţi pe rând.

19.05 Invitaţii au început să sosească începând cu ora 18.30. Între cei prezenţi se numără mitropolitul ortodox al Clujului, Andrei Andreicuţ, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihălmeanu, preşedintele Academiei Române, Ionel Haiduc, rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, reprezentanţi ai autorităţilor, doctori, oameni de cultură, personalităţi din mediul academic.

Invitaţii au păşit pe covorul roşu amplasat în faţa clădirii Teatrului Naţional, unde au fost întâmpinaţi de prezentatorii evenimentului, Rareş Bogdan şi Ramona Bădescu.

Vezi şi o GALERIE FOTO  de la defilările de modă şi spectacolul de operă.


 

 

Comenteaza