Posesorii de câini din rasele agresive sau periculoase din Cluj, AMENZI de 10.000 de lei

Posesorii de câini din rasele agresive sau periculoase din Cluj, AMENZI de 10.000 de lei

Polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor au derulat o serie de activități de control pe raza județului Cluj cu obiectivul principal prevenirea atacurilor canine. 

"În perioada 27-30 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Pentru Protecția Animalelor au derulat o serie de activități de control pe raza județului Cluj, pentru impunerea respectării legislației specifice din domeniul protecției animalelor.

Obiectivul principal a fost cel de prevenire a unor incidente care ar putea afecta siguranța comunității, respectiv posibile atacuri canine ale exemplarelor fără stăpân sau exemplarelor din categoriile agresive sau periculoase aflate pe domeniul public.

În urma verificărilor, polițiștii Biroului pentru Protecţia Animalelor au constat mai multe încălcări ale legislației în domeniu. Astfel, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 10.000 de lei.

De asemenea, în situațiile în care au fost identificate exemplare canine pe domeniul public, polițiștii au informat reprezentanții unităților administrative, în vederea luării măsurilor legale ce se impun, conform prevederilor legale", a transmis IPJ Cluj, într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: AMENZI mai mari pentru proprietarii de câini din rase considerate periculoase

Comenteaza