Petrecere cu zeci de persoane, curmată de polițiști la Cluj

Petrecere cu zeci de persoane, curmată de polițiști la Cluj

Polițiștii clujeni au fost în alertă, vineri seara, deoarece într-un local urma să aibă loc o petrecere, cu participarea a zeci de invitați din mai multe județe, unitatea fiind deja închiriată.

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea instituției Prefectului Cluj, polițiștii Inspectoratului Județean Cluj, alături de jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile și Inspectoratului de Jandarmi Județean Cluj, dar și de polițiști locali, au desfășurat activități specifice pe raza județului în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

În cadrul activitățilot de verificare au fost angrenate 527 de efective. Astfel, forțele angrenate, au legitimat 1.838 de persoane și au verificat un număr de 99 de societăți economice cu privire la măsurile și interdicțiile impuse. Urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 163 de sancțiuni contravenționale în conformitate cu prevederile legii 55/2020, în valoare de 28.400 de lei .

În cursul serii de vineri, în jurul orei 22.10, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Câmpia Turzii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că în incinta unui local de alimentație publică de pe raza localității Urca, urmează să se desfășoare o petrecere privată.

Cu ocazia deplasării la fața locului a polițiștilor, în interiorul localului nu au fost depistate persoane care participau la vreun eveniment privat, însă în parcarea localului au fost identificate 25 de autovehicule, cu numere de înmatriculare din diferite județe învecinate. Au fost legitimate 74 de persoane, urmând ca toate acestea să fie sancționate în conformitate cu legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

Persoana care a închiriat spațiul a fost identificată, urmând ca față de aceasta să fie luate măsuri de sancționare. Ulterior, în zona din imediata apropiere a localului a fost instituit un filtru al poliției pentru supraveghere și pază.

Comenteaza