Pas înainte! Șoferii vor primi mesaj atunci când le expiră rovinieta

Pas înainte! Șoferii vor primi mesaj atunci când le expiră rovinieta

Șoferii din România vor putea fi anunțați printr-un e-mail că le expiră rovinieta.

Ordinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii care prevede notificarea şoferilor, prin e-mail, cu privire la expirarea perioadei de valabilitate a rovinietei, a fost oficializat în această săptămână.

Pentru a primi mesajul, șoferii vor trebui să își lase e-mail-ul atunci când plătesc taxa de drum. Ministerul Transportrilor a introdus această facilitate pentru a crește încasările la buget și a reduce numărul celor care uită să își înnoiască rovinieta.

Astfel, conform alineatului de la articolul 5 al Ordinului nr. 365/6 aprilie 2022 pentru modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului transporturilor nr. 1.463/2018, "la achitarea tarifului de utilizare şi emiterea rovinietei prin intermediul portalurilor web sau al aplicaţiilor prevăzute la art. 1 alin. (6) lit. c), în cazul rovinietelor cu valabilitate mai mare sau egală cu 30 de zile, dacă solicitantul optează pentru a fi notificat prin e-mail cu privire la expirarea perioadei de valabilitate, notificarea va fi transmisă la adresa de e-mail furnizată la achitarea tarifului de utilizare".

Ordinul MTI a fost deja publicat în Monitorul Oficial și se va aplica din data de 27 aprilie a acestui an.

Comenteaza