Papa Francisc, în slujba din ajun, de la Vatican: Rănim iubirea lui Dumnezeu dispreţuindu-i pe săraci şi căutăm măreția în felul lumii, poate chiar în numele lui

Papa Francisc, în slujba din ajun, de la Vatican: Rănim iubirea lui Dumnezeu dispreţuindu-i pe săraci şi căutăm măreția în felul lumii, poate chiar în numele lui
| Foto: Corriere della Sera

Papa Francisc a oficiat ieri seară tradiționala slujbă din ajunul Crăciunului, în Bazilica Sfântul Petru de la Vatican. Pentru al doilea an consecutiv, liturghia a avut loc în pandemie, iar numărul credincioșilor care au participat a fost limitat.

Cu o zi înainte, Suveranul Pontif s-a rugat ca Sărbătorile de Crăciun să aducă linişte şi seninătate tuturor celor care sunt copleşiţi de griji. Totodată, le-a cerut credincioșilor să nu își lase singuri bunicii, ci să-i viziteze, respectând normele impuse de pandemie.

Papa a mai spus că se roagă pentru ca și cei care au nevoie de ajutor, atât financiar, cât şi psihic, să primească darul liniştii şi al seninătăţii.

„În această noapte de iubire ne împresoară o singură frică: să rănim iubirea lui Dumnezeu, să o rănim disprețuindu-i pe săraci cu indiferența noastră”. Aceasta este „provocarea Crăciunului”, a continuat pontiful: „Dumnezeu se descoperă, dar oamenii nu-l înțeleg. El se face mic în ochii lumii și noi continuăm să căutăm măreția în felul lumii, poate chiar în numele lui”, a spus Pontiful ieri seară, potrivit Corriere della Sera

"Sărbătorirea Crăciunului înseamnă „a crede că Dumnezeu vrea să vină în lucrurile mărunte ale vieții noastre”, (...) În seara asta îți spune: „Te iubesc așa cum ești. Micimea ta nu mă sperie, slăbiciunile tale nu mă îngrijorează." Așadar, dragi frați și surori, să ne întoarcem la Betleem, să ne întoarcem la origini: la esențialitatea credinței, la prima iubire, la adorație și caritate”, a adăugat pontiful. 

Binecuvântarea de Crăciun a Papei „urbi et orbi” (către oraș și lume) va fi dată, ca de obicei, la prânz în ziua Crăciunului, de la balconul Bazilicii Sf. Petru. 

Comenteaza