Orban: O decizie privind redeschiderea mall-urilor o vom lua cu 3-4 zile înainte de 15 iunie

Orban: O decizie privind redeschiderea mall-urilor o vom lua cu 3-4 zile înainte de 15 iunie
| Foto: cluj travel

Decizia în privinţa redeschiderii mall-urilor va fi luată de autorităţi cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie şi se va fundamenta pe evaluarea Institutului Naţional de Sănătate Publică şi a Consiliului ştiinţific de suport.

"Noi am gândit un plan de relaxare în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluărilor făcute de specialişti în funcţie de riscul epidemiologic aferent fiecărui tip ce activitate. Sigur că este posibilă şi că ne dorim, încetul cu încetul, reluarea tuturor activităţilor, deocamdată este prematur să spunem 100%.

Avem în vedere şi acest lucru, să deschidem mall-urile, să deschidem şi alte activităţi, dar numai după o evaluare care va fi făcută cu 3-4 zile înainte de data de 15 iunie vom lua o decizie. Decizia se va fundamenta pe evaluarea Consiliului ştiinţific de suport care funcţionează alături de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, va fi luată în funcţie de evaluările INSP şi în funcţie de poziţiile de la nivelul comisiei anti-COVID care funcţionează la Ministerului Sănătăţii", a declarat Orban, într-o conferinţă de presă, întrebat dacă mall-urile vor fi redeschise după data de 15 iunie.

El a adăugat că Guvernul îşi doreşte să ia "decizii cât mai rapide", dar "asta depinde de evoluţia epidemiei".

Comenteaza