OPC, clarificări după controlul la carmangeria Moldovan: „Marfa expirată nu era pe rafturi”

OPC, clarificări după controlul la carmangeria Moldovan: „Marfa expirată nu era pe rafturi”

Protecția consumatorului aduce clarificări după controalele făcute la carmangeria Moldovan.

Oficialii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord Vest (CRPC RNV) Cluj anunță că, de fapt, a fost găsită carne cu probleme în valoare de numai 1.175 de lei. 

”Ca urmare a acțiunilor de control desfășurate în data de 22.09.2021 și 24.09.2021 la operatorul economic SC  Moldovan Carmangerie SRL din județul Cluj, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Cluj a primit documentele ce dovedesc retragerea voluntară și distrugerea ulterioară a produselor materie primă ambalată cu data limită de consum depășită, produse regăsite la data și ora controlului operativ în depozitul din Localitatea Sânnicoară - Cluj, în valoare de 1.175 de lei.

Precizăm faptul că această materie primă ambalată a fost regăsită, în data de 22.09.2021, la unitatea de producție a comerciantului de la adresa mai sus menționată și nicidecum pe rafturile sau în depozitele vreunuia din magazinele aparținând acestui producător.

Alături de această materie primă ambalată, a mai fost regăsită o altă cantitate de materie primă vrac, refrigerată, depozitată în navete fără elemente de identificare, caracterizare, lotizare, pentru care s-a solicitat și primit un document emis de DSVSA Cluj privind existența și confirmarea trasabilității acestor produse oprite prin retragere voluntară de către operatorul economic, până la clarificarea tuturor aspectelor ce țin de cele menționate mai sus. Subliniem că, la data controlului, datorită investițiilor efectuate recent, exista posibilitatea depozitării în alte spații decât cele delimitate, pentru fiecare produs în parte, fapt ce a necesitat sprijinul DSVSA”, anunță cei de la Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord Vest (CRPC RNV) Cluj.

Compania a luat decizia ”promptă” ”la data și ora controlului, de retragere voluntară atât a întregii cantități de materie primă neambalată rezultată din tranșare care nu avea elemente de identificare, caracterizare, lotizare postat pe navetă și regăsită într-unul din depozitele de materii prime, cât și a materiei prime, de data aceasta ambalată, ce avea data limită de consum depășită, regăsită în același spațiu, până la clarificarea situației. 

În același depozit se afla și materie primă refrigererată, neambalată, depozitată în același tip de navete cu produse care aveau afișate elemente de identificare, caracterizare, lotizare din care reieșea trasabilitatea acestor produse.

Ținem să facem precizarea că CJPC Cluj nu a specificat nici o cantitate de produse neconforme regăsite cu deficiențe (cele ambalate), în realitate în cantitate mult mai mică decât cele apărute în presă, respectiv produse a căror valoare a fost menționată mai sus.

În data de 24.09.2021, în urma discuțiilor cu reprezentanții comerciantului, în aceeași formulă, echipa CJPC Cluj a vizitat noul depozit destinat ambalării produselor finite aflat în Municipiul Cluj-Napoca. A fost apreciată activitatea colectivului de la această locație, fiind remarcată investiția în echipamente și tehnologie.

Subliniem că CJPC Cluj a acționat de fiecare dată prompt în sprijinul și pentru siguranța consumatorului.

Ținând cont de faptul că reprezentanții operatorului economic au luat măsuri voluntare urgente de retragere de la comercializare, prin documentul de control întocmit a fost aplicată o sancțiune contravențională cu avertisment, totodată dispunându-se măsura opririi definitive  a produselor cu data limită de consum depășită”.

După control, Cosmin Moldovan, președintele Consiliului de Administrație al carmangeriei Moldovan a transmis că a reclamat controlul CJPC Cluj făcut în depozitul companiei, afirmând că echipa de control "a avut un comportament abuziv, depășindu-și atribuțiile". Mai multe AICI!

Comenteaza