Ofensivă maghiară pe Facebook: Fuck you, Romania!

Ofensivă maghiară pe Facebook: Fuck you, Romania!
O pagină de Facebook denumită Anti-Romania, realizată de maghiari, are o fotografie de profil jignitoare la adresa românilor.

Şovinismul şi ultra-naţionalismul nu au limite. Există derapaje care nu au ce căuta în zilele noastre, când se poate spune că Europa este o singură ţară, o ţară multinaţională. Şi totuşi...

O pagină de Facebook realizată de maghiari se constituie într-un atac dur, jignitor, la adresa României. Pagina se numeşte chiar Anti-România şi a strâns deocamdată numai 620 de like-uri. Jignirile pleacă încă de la fotografia de profil, aşa cum puteţi vedea, iar postările sunt pline de ură. Bunăoară, într-una dintre fotografii există mai multe persoane care calcă în picioare un drapel românesc. În plus, unul face şi un semn obscen.

"Am înființat această pagină pentru că poporul român e plin de ură. De ce? Pentru că strămoşii lor au falsificat istoria maghiarilor, pe strămoşii noştri i-au ticăloşit şi au furat Transilvania într-un mod ţigănesc", scrie în descrierea paginii.

Evident, steagul Ungariei mari este la loc de cinste, însoţit de un comentariu în versuri. "Minden nemes magyar, kinek lelke tiszta, ősi országunkat együtt vesszük vissza!", adică "Cu fiecare nobil maghiar, care are sufletul curat, vechea noastră ţară să o luăm înapoi".

Mulţi români au intrat pe această pagină pentru a-şi exprima frustrarea. Unii au făcut-o înjurând de mama focului.

"Mai multi romani decat unguri pe pagina asta. Ne facem rau singuri, asiguram succesul paginii", a conchis unul dintre români.

Sunt şi postări care fac trimitere la fotbal, având în vedere că în preliminariile CE 2016 România va juca din nou împotriva Ungariei, aşa cum s-a întâmplat şi în preliminariile CM 2014. Într-una dintre fotografii, steagul Stelei era pus în loc de hârtia igienică. Găsiţi imaginea în galeria foto.

În aceste condiţii, e chiar de mirare că pagina continuă să funcţioneze. Un simplu report ar fi putut determina Facebook să elimine măcar fotografia de profil. A făcut-o azi ziuadecj.ro, care aşteaptă eliminarea rapidă a pozei jignitoare.

Comenteaza