O pictură murală uriaşă, pe peretele unui liceu din Cluj-Napoca

O pictură murală uriaşă, pe peretele unui liceu din Cluj-Napoca

O pictură murală, întinsă pe un perete de 72 de metri pătraţi, i-a ţinut ocupaţi pe elevii unui liceul din Cluj-Napoca.

Elevii de la Colegiul Național George Coșbuc din Cluj Napoca au adus la viaţă, cu ajutorul modelelor îndrăzneţe şi al culorilor tari, un perete de 72 de metri pătraţi. Desenul a fost proiectat de Cătălina, o elevă din clasa a XI-a pasionată de artă. “Este o murală de dimensiuni considerabile are vreo 12 metri şi jumătate lungime şi 6 metri înălţime. Ne gândeam să cuprindă o intriga contemporană care să cuprindă toate aspectele vieţii noastre ca elevi şi ca oameni, făcând parte din societate", a declarat Cătălina Milea, citată de ştirileprotv.ro. La pictura murală, elevii au lucrat ore în şir.

Cot la cot cu elevii au muncit şi profesorii. Oana Tomoioagă, profesor de limba engleză: “Prin natura jobului pe care îl am lucrez cot la cot cu elevii de 18 ani de când sunt în învăţământ şi tot prin natura jobului meu simt că trebuie să îi susţin.” 

Acesta este un proiect inițiat și realizată de Consiliul Elevilor din acest colegiu. Lucrarea de artă, este închinată sărbătorii celor 100 de ani de la Unirea Românilor din 1918 - „Cluj 100”. 

Președintele Consiliului Elevilor din colegiu, Dana Novăcescu, elevă în clasa a XI-a, spune că „am dorit ca și elevii de la Coșbuc să ne aducem contribuția la cinstirea înaintașilor noștri și la centenar. Am considerat că o pictură murală de mari dimensiuni ar fi cel mai potrivit mesaj de respect pe care l-am putea da marelui centenar. Prin această lucrare de artă, realizată cum spuneam înîntregime de 50 de colegi  și voluntari, am vrut să facem un simbol frumos care să ne reprezinte generația, toată lucrarea e mesajul generației noastre către cele viitoare”.

Întregul proiect este finanţat NTT Data Romania.

Comenteaza