O nouă RAZIE în trafic: 8 șoferi, depistați drogați la volan prin Cluj. Un polonez a fost prins și încătușat după ce a fugit de poliție

O nouă RAZIE în trafic: 8 șoferi, depistați drogați la volan prin Cluj. Un polonez a fost prins și încătușat după ce a fugit de poliție

Polițiștii clujeni au continuat și sâmbătă controalele rutiere, în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere județene, sub forma unor filtre rutiere, în contextul desfășurării festivalului Untold.

Polițiștii clujeni au acționat, de sâmbătă până duminică, în municipiul Cluj-Napoca și pe principalele artere, pentru prevenirea și combaterea consumului de alcool și substanțe psihoactive la volan.

Au fost efectuate 481 de testări cu aparatele etilometru și 92 de testări cu aparatele Drugtest.

Conform IPJ Cluj, au fost întocmite 14 dosare de cercetare penală la regimul rutier, fiind constatate 8 infracțiuni de conducere sub influența substanțelor psihoactive, o infractiune de conducere a unui autovehicul neînmatriculat si o fapta de  conducere a unui autovehicul fără a deține permis de conducere, dar si 3 infracțiuni de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere internațional si o infracțiune de conducere a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, au fost reținute 14 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Conform polițiștilor, cu o zi înainte, în urma verificărilor din trafic, „au fost întocmite 7 dosare de cercetare penală la regimul rutier, sub aspectul infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența substanțelor interzise”. 

Tânăr din Polonia, prins drogat la volan în centrul Clujului

Sâmbătă seara, în jurul orei 21.45, polițiștii au interceptat în trafic  pentru verificări, în Piața Unirii din Cluj-Napoca, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 28 de ani, cetățean polonez.

La testarea cu aparatul pentru detectarea substanțelor psihoactive a fost înregistrat rezultat pozitiv. În acel moment bărbatul ar fi încercat să se sustragă cercetărilor, fugind de la fața locului, fiind interceptat în scurt timp și încătușat de către polițiști.

Ulterior, bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru a-i fi prelevate mostre biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Comenteaza