Nicoară nu este de acord cu liceul de trei ani

Nicoară nu este de acord cu liceul de trei ani
Liceul de trei ani a fost dezbătut joi într-un hotel din Cluj. Printre participanţi a fost şi senatorul Marius Nicoară, care a susţinut că liceul trebuie să rămână de patru ani.

Mai mulţi profesori, sindicalişti, dar şi politicieni au participat, azi, la Hotelul Victoria la audierea publică „Durata studiilor în învăţământul liceal scade de la patru la trei ani. Creştem aastfel calitatea în educaţie?". La evenimentul care a fost organizat de Grupul de Iniţiativă "Lobby pentru Cluj", Sindicatul Liber din Învăţământul Preuniversitar Clujean şi Federaţia Sindicatelor Libere din Învătământ (FSLI) au participat aproximativ 100 de persoane.

"Este o acţiune a primei promoţii de advocacy la nivel naţional. În urma unui proiect european s-a format un grup destul de bun la nivelul regiunii de nord-vest unde există 50 de lobby-işti la nivel naţional", a declarat secretarul general al FSLI, Liviu Marian Pop. Astfel, participanţii la audierea publică au depus 27 de depoziţii cu privire la tema evenimentului, dintre care şi-au prezentat public opiniile 17 persoane între care senatorul PNL Marius Nicoară, dirijorul Emil Aluaş, candidat independent la Primăria Cluj-Napoca, consilierul local PSD Gheorghe Vuşcan, dar şi vicepreşedinta SLIPC Vioara Temian. Toţi au opinat că liceul trebuie să rămână de patru ani, ca până acum. Aceştia a trebuit să îşi prezinte depoziţiile în trei minute, iar într-un minut au trebuit să răspundă la întrebările unei comisii de experţi în care s-au aflat Anca Hodorogea, inspectorul general şcolar al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj, Constantin Corega, directorul Colegiului "Emil Racoviţă" Cluj, Valentin Cuibus, directorul Palatului Copiilor Cluj şi Hadrian Arion, inspector de istorie în cadrul ISJ.

 

Comenteaza