Monica Iacob Ridzi, mutată de la Gherla la Jilava

Monica Iacob Ridzi, mutată de la Gherla la Jilava
Condamnată la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu, aceasta a fost transferată de la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava, în baza unei solicitări de internare, potrivit unor surse din cadrul instituţiei clujene.

 

Ridzi a fost transferată în baza unei solicitări de internare, aceasta fiind transferată la Spitalul Penitenciar Jilava în cursul zilei de luni, transmite corespondentul Mediafax.

"Monica Iacob Ridzi a fost transferată nu în baza unei decizii a instanţei, ci în baza unei solicitări personale de internare în spital, motivând că suferă de mai multe boli şi că se simte rău. A fost transferată cu autobuzul Penitenciarului Gherla la Spitalul Penitenciar Jilava.

Va fi consultată, i se va aplica tratamentul de care are nevoie, iar dacă medicii vor decide, cel mai probabil, va fi adusă înapoi la secţia exterioară a Penitenciarului Gherla", au declarat sursele citate.

Tiberiu Iacob Ridzi, care şi-a vizitat soţia, duminică, la penitenciar, spunea că starea de sănătate a acesteia s-a agravat şi că nu îi poate fi administrat în penitenciar tratamentul de care are nevoie.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului.

Fostul ministru s-a predat la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, pentru perioada de carantină.

"Orice bacterie îi poate fi fatală"

Soțul Monicăi Iacob Ridzi susținea că fostul ministru nu ajunsese încă la Spitalul Penitenciar Jilava pentru a fi internată, deși a plecat de 22 de ore de la Penitenciarul Gherla din Cluj.  Tiberiu Iacob Ridzi a declarat, la B1 TV, că soția sa a fost transportată cu o dubă a poliției, nu cu o ambulanță.

"Era necesară o ambulanță pe care am solicitat-o, dar nu s-a permis acest lucru. Transportul ei cu o dubă este mai mult decât impropriu. Deja sunt 22 de ore de când a plecat. A plecat luni, la ora 16:00. Nu a ajuns nici acum la Jilava", a spus soțul Monicăi Iacob Ridzi.
 
"E o problemă foarte serioasă. Marele risc este că imunitatea ei este foarte scăzută și orice bacterie poate fi fatală. Nu are voie să stea în frig, în mizerie", a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi, adăugând că solicitarea de a fi transferată la Spitalul Penitenciar Jilava a fost făcută de soția sa.

Comenteaza