Mai mult de jumătate din europeni încă își doresc să călătorească în 2020

Mai mult de jumătate din europeni încă își doresc să călătorească în 2020

În ciuda epidemiei de coronavirus, mai mult de jumătate (56%) dintre europenii care au răspuns la un sondaj privind turismul încă își doresc să călătorească în acest an.

Potrivit studiului citat de Agerpres, o treime dintre europeni vor evita orașele mari și transportul public, în timp ce 17% vor călători în propria țară. În plus, 27% dintre respondenți susțin că își vor reduce bugetul de vacanță din 2020 cu cel puțin 40%.

“Pasionaţii de călătorii nu îşi anulează planurile în întregime, ci doar le amână până când situaţia va deveni mai clară: 44% au declarat că nu îşi vor schimba traseul pentru călătoriile care vor avea loc începând cu luna mai. Procentajul la nivel mondial este, de asemenea, apropiat: 50%

Dintre cei care încă îşi doresc să ajungă unde şi-au propus, mulţi au confirmat că vor evita transportul public şi marile oraşe şi se vor îndrepta către peisaje naturale, departe de locurile aglomerate”, relevă datele studiului.

Mai mult de jumătate (61%) dintre cei care au participat la sondaj au avut o călătorie planificată în lunile martie-aprilie, însă pandemia de COVID-19 a avut un impact important asupra turismului. Totodată, 47% dintre respondenți și-au anulat deja rezervările, în timp ce 32% sunt pregătiți să facă acest lucru.

Chestionarele au fost trimise prin email şi au fost completate online prin Google Forms de către 2.496 persoane din întreaga lume, în perioada 15.03.2020 - 16.03.2020.

Comenteaza