Lucrările la noua pistă a aeroportului din Cluj încep în august

Lucrările la  noua pistă a aeroportului din Cluj încep în august
Lucrările la noua pistă a aerortului din Cluj încep în august, cel târziu la sfârşitul lunii, spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe. Aceasta, după ce vineri Aeroportul Cluj-Napoca a anunţat consorţiul câştigător al lucrărilor, condus de Napoca Construcţii.

 

Banii pentru construcţia viitoarei piste sunt deja asiguraţi în bugetul multianual al instituţiei iar plata se va efectua în tranşe de câte 12 milioane de euro anual. "Avem banii asiguraţi pentru acest an, numai să înceapă lucrările. În prima jumătate a lunii august sper să începem lucrările, dacă nu există contestaţii. Dacă vor fi depuse din nou, sper ca măcar până în septembrie să începem lucrările", mai spune Tişe.


Conform studiului de fezabilitate pentru noua pistă de aterizare-decolare a aeroportului, aceasta va avea o lungime de 3.540 metri şi o lăţime de 45 metri iar lucrările se vor realiza în două etape, între care prima urmăreşte construcţia pistei de 2.100 metri iar a doua va fi realizată după devierea râului Someş. Conform aceluiaşi document, proiectul noii piste va include un sistem de balizaj performant, platforme de îmbarcare-debarcare şi căi de rulare.

Lucrările noii piste vor costa peste 40 milioane de euro şi ar urma să fie realizate în 180 zile de la data semnării contractului. Documentul ar urma să fie semnat în 11 august, la sediul Aeroportului din Cluj-Naopca.

Comenteaza