Despăgubirile pentru exproprierile de la aeroport, aprobate de CJ Cluj

Despăgubirile pentru exproprierile de la aeroport, aprobate de CJ Cluj

Consilierii județeni au aprobat în ședința de astăzi, desfășurată prin videoconferință, despăgubirile pentru exproprierile de la aeroport, necesare pentru prelungirea pistei de aterizare-decolare.

Sumele prevăzute în noul raport de evaluare, realizat în luna februarie, sunt mai consistente decât cele care au rezultat la prima evaluare, realizată în toamna lui 2019.

”Pentru că oamenii au fost nemulțumiți de valorile rezultate la prima evaluare noi am acceptat atunci să contractăm o nouă evaluare. Valorile actuale au luat în calcul grila de prețuri din 2020, de exemplu, la Apahida intravilan, potrivit acestui raport, prețul este de 151 de lei per mp, adică circa 30 de euro per metru pătrat. După ce facem noi publică această listă, trebuie să se întrunească și comisia de exproprieri, în mod normal procedura de expropriere durează 4-5 luni, acolo unde nu sunt complicații”, a precizat președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

”Noi trebuie să rezolvăm problema exproprierilor, dar apoi Ministerul Mediului trebuie să aloce bani pentru lucrările efective din acest proiect de prelungire a pistei”, a adăugat vicepreședintele Cj Cluj, Marius Mânzat.

Consilierii județeni au aprobat în unanimitate acest proiect, suma totală fiind de 126.249 euro, adică 606.855 de lei, ca despăgubire pentru cele 331 de parcele. Cei mai mulți proprietari vor primi 48 de bani pe metru pătrat, față de 45 de bani, cât era la prima evaluare.

 

Comenteaza