Lovitură de teatru: firma Kiat cere împăcare cu Consiliul Judeţean

Lovitură de teatru: firma Kiat cere împăcare cu Consiliul Judeţean
Dacă luni de zile au cerut suplimentări de fonduri pentru modernizarea celor 400 de kilometri de drumuri judeţene, consorţiul condus de Kiat îşi revizuieşte acum atitudinea.

Reprezentanţii firmei Kiat au trimis o scrisoare Consiliului Judeţean, informând că sunt dispuşi să meargă mai departe cu contractul privind modernizarea drumurilor judeţene şi să respecte angajamentul iniţial din contractul câştigat în licitaţie. Această scrisoare a ajuns la Consiliul Judeţean ieri, după ce preşedintele Horia Uioreanu a anunţat că va convoca plenul Consiliului pentru rezilierea contractului semnat cu Kiat.

Prezent în emisiune la Realitatea FM Cluj consilierul judeţean PNL Ioan Petran a informat că, cel mai probabil, Kiat a înţeles că nu poate să obţină bani suplimentari în lucrările pe care le-a angajat. "Cei de la Kiat şi-au dat seama că nu mai au ce să facă şi că vor pierde acest contract dacă nu îşi vor respecta angajamentul din licitaţie. Eu spun că ar fi foarte bine să se ajungă la o înţelegere cu această firmă pentru ca noi să nu fim puşi în situaţia de a intra într-un blocaj cu acest proiect. Reamintesc că sunt implicaţi 420 de kilometri de drumuri judeţene şi că o reziliere a acestui contract de modernizare ar duce la întârzieri foarte foarte mari în ceea ce priveşte implementarea acestui proiect", a spus Ioan Petran.

În urmă cu câteva zile, ZIUA DE CLUJ anunţa că se anulează contractul cu Kiat. Preşedintele Horea Uioreanu spunea că aşteaptă aprobarea din partea plenului Consiliului Judeţean. Dacă reprezentanţii Kiat nu vor contesta în instanţă decizia, va putea fi organizată, în maxim o lună, o nouă procedură de licitaţie.

Comenteaza