Locuitorii de pe Cantonului ar putea fi evacuaţi de CFR

Locuitorii de pe Cantonului ar putea fi evacuaţi de CFR
Locuitorii străzii Cantonului care locuiesc în case improvizate au primit o somaţie din partea Regionalei CFR Cluj prin care li se cere să părăsească locuinţele, ce ar urma să fie demolate. Covârşitoarea majoritate a locuitorilor din zonă sunt ţigani. O asociaţie care apără interesele rromilor a trimis o cerere Primăriei Cluj-Napoca, în care cere ajutorul autorităţilor locale.

Locuitorii de pe strada Cantonului au primit o citaţie datată 31 mai în dosarul 13912/211/2011, unde au calitatea de pârâţi, dosar constituit la plângerea Companiei Naţionale de Căi Ferate Bucureşti prin Regionala de Căi Ferate Cluj. Compania cere emiterea unei ordonanţe prezidenţiale fără somaţie sau trecerea unui termen pentru ridicarea construcţiilor improvizate pe terenul CFR al staţiei Cluj-Napoca Est.

Conform scrisorii trimise Primăriei, în dosar se face referire la o adresă remisă în aprilie de către Primărie, prin care se arată că instituţia a făcut demersuri pentru ridicarea unor locuinţe sociale, în zona Pata Rât.

"Având în vedere că familiile şi persoanele singure ce locuiesc pe strada Cantonului au o situaţie economică deosebit de precară, că în rândul lor sunt mai mulţi copii minori şi persoane vârstnice cu o stare de sănătate fragilă, ne exprimăm îngrijorarea faţă de consecinţele unei eventuale evacuări ai lor şi a demolării construcţiilor improvizate fără un plan concret pe termen scurt şi lung privind asigurarea unor condiţii alternative adecvate de locuire pentru ei", arată asociaţia Amare Phrala în scrisoarea amintită.

Dosarul a avut deja două termene iar al treilea este programat pentru mâine la Judecătoria Cluj. La ultimul termen, din 27 mai, cauza a fost amânată pentru citarea pârâţilor. Situaţia de pe Cantonului se află în atenţia Primăriei încă de anul trecut, când ZIUA de CLUJ a arătat că instituţia intenţionează să-i mute în cel mai scurt timp pe ţiganii care locuiesc în zonă.

Vezi unde ar putea fi mutaţi locuitorii de pe Cantonului

Vezi aici situaţia dosarului de la Judecătoria Cluj-Napoca

Comenteaza