News alert Video LIVE de pe Autostrada Sebeş-Turda. Aproximativ 15 km, daţi în folosinţă

LIVE de pe Autostrada Sebeş-Turda. Aproximativ 15 km, daţi în folosinţă

Lotul 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda, între bretelele scurte ale nodului Sebeș și nodul Alba Iulia Nord, este dat în folosinţă joi, 3 decembrie 2020.  Lotul 2, care va permite rularea doar pe șosele de mare viteză de la Cluj la Sibiu, va fi gata doar anul viitor.

La eveniment participă şi ministrul Transporturilor, Lucian Bode. 

A10 va avea 70 km, fiind împărţită în patru loturi. Primul se întinde pe 17 km, de la intrarea pe autostradă în Sebeş, până la Pârâul Iovului, după Alba Iulia, iar lotul doi are 24 km, de la Pârâul Iovului până la intrarea în Aiud. Pe lotul 1 antreprenor general este Impresa Pizzarotti (Italia), iar pe lotul 2, Aktor (Grecia). Loturile 3 şi 4 au fost deschise circulaţiei în 2018.

Cum A1 este funcțională pe 131 km, între Șelimbăr (Sibiu) și Șoimuș (Deva), prin joncțiunea cu A10, clujenii vor putea circula pe șosele de mare viteză pe cele două trasee, spre Sibiu și Hunedoara. Dacă ar fi gata și Deva - Lugoj (13 km), șoferii din Cluj ar putea rula neîntrerupt pe autostradă, pe traseul Lugoj, Timișoara, Arad până la granița cu Ungaria de la Nădlac.

Comenteaza