Lecții de siguranță rutieră și prevenirea violenței pentru elevii din localitatea Râșca

Lecții de siguranță rutieră și prevenirea violenței pentru elevii din localitatea Râșca
| Foto: IPJ Cluj

Polițiștii clujeni s-au adresat copiilor din comuna Rășca într-o acțiune ce avut ca scop promovarea comportamentului civiziliat.

"La sfârșitul acestei săptămâni, polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin au desfășurat activități alături de elevii din localitatea Râșca, pentru pentru siguranța acestora, prevenirea violenței și fenomenului de bullying.

Polițiștii au interacționat cu micuții asupra importanței de a adopta un comportament civilizat, atât în școală, cât și în afara acesteia. De asemenea, în cadrul întâlnirii, s-au purtat discuții despre respectul reciproc, toleranță și gestionarea unor posibile conflicte într-o manieră pașnică.

Totodată, a fost promovată și componenta de educație rutieră, în scopul înțelegerii regulilor de circulație, a riscurilor la care se expun atunci când traversează strada, când se află la joacă cu bicicletele sau trotinetele sau în drum spre școală și la întoarcerea spre casă.

La finalizarea termelor de discuție, întâlnirea s-a mutat în curtea școlii, unde elevii l-au cunoscut pe unul dintre câinii de serviciu, partenerul polițiștului din cadrul Serviciului de Ordine Publică și au aflat detalii despre autospeciale sau dotările utilizate de polițiști în timpul misiunilor", transmite IPJ Cluj. 

Comenteaza