Video La Pata Rât s-au instalat băi mobile. Cine le folosește

La Pata Rât s-au instalat băi mobile. Cine le folosește

Zeci de persoane utilizează zilnic cele două unități mobile sanitare instalate de Asociația Zona Metropolitană Cluj (AZC). 

„La o lună de la instalare, zeci de persoane utilizează zilnic cele două unități mobile sanitare pentru comunitatea de la Pata-Rât. Accesul la dușuri și toalete a fost considerat o prioritate de majoritatea celor care locuiesc în această zonă.

Ei au fost consultați în ianuarie-februarie 2020, în cadrul procesului de bugetare participativă din componenta „Muncă informală” a proiectului Cluj Future of Work, componentă implementată de ZMC. În urma acestui proces, a rezultat că lipsa unor dotări sanitare minimale, cum ar fi dușurile, are un impact major asupra capacității localnicilor de a arăta decent la locul de muncă.

Rezolvarea acestui neajuns a fost evidențiată ca o necesitate imediată în toate cele patru sub-zone ale comunității și a fost considerată cea mai importantă în sub-zonele Cantonului (Dezmirului) și Rampă. În zona Cantonului (Dezmirului), exista o singură unitate sanitară, iar pentru cei din Rampă, cea mai apropiată instalație se afla la 800 m distanță.

În acest context, a survenit pandemia COVID 19, care a creat și o urgență de sănătate publică, dat fiind faptul că Organizația Mondială a Sănătății a avertizat că accesul la apă este esențial pentru protejarea populației de pandemie", conform ZMC.

Comenteaza