Joe Frazier a decedat

Joe Frazier a decedat
Fostul campion mondial la categoria grea, Joe Frazie, a murit de cancer la ficat.

Fostul campion mondial la categoria grea, americanul Joe Frazier, care suferea de cancer la ficat, a decedat, luni, la vârsta de 67 de ani, a anunţat familia sa într-un comunicat, informează AFP.

Sâmbătă, New York Post precizase că Frazier suferea de cancer la ficat în stadiu avansat. Fostul pugilist a fost disgnosticat cu cancer în luna septembrie.

Joe Frazier a fost primul boxer care l-a învins pe legendarul Mohammed Ali, prin decizia unanimă a arbitrilor, după 15 runde, în 1971, la Madison Square Garden din New York, partidă ce a fost supranumită "meciul secolului". În acel moment niciunul dintre boxeri nu cunoscuse înfrângerea.

Ulterior, Frazier a pierdut de două ori contra lui Muhammad Ali, în 1974 şi 1975.

Joe Frazier şi-a început cariera cu 29 de victorii consecutive, reuşind să devină pentru prima dată campion mondial al greilor în 1970, după ce l-a învins pe Jimmy Ellis în cinci reprize.

În 1973, Frazier, supranimut "Smokin' Joe", s-a luptat din nou pentru titlul mondial, de data aceasta cu compatriotul său George Foreman, dar a fost trimis de şase ori la podea înainte ca lupta să fie oprită. El a fost învins pentru a doua oară de George Foreman în 1976.

În cariera sa, Joe Frazier a avut 32 de victorii, dintre care 27 prin knockout, şi 4 înfrângeri şi a înregistrat un meci terminat la egalitate.

 

Comenteaza