Breaking news News alert Iohannis: Se introduc noi restricţii, recomandările devin OBLIGAŢII/ Am convenit să folosim ARMATA

Iohannis: Se introduc noi restricţii, recomandările devin OBLIGAŢII/ Am convenit să folosim ARMATA
| Foto: Facebook/PNL

Iohannis a anunţat că se introduc noi restricţii de circulaţie, iar ceea ce a fost până acum o recomandare devine o obligaţie. În plus, Armata naţională va fi implicată pentru a ajuta Poliţia şi Jandarmeria. Restricţiile vor intra în vigoare de mâine, 25 martie.

 

- Tocmai am început o şedinta unde am analizat situatia care devine din ce în ce mai gravă.

- Am evaluat situaţia care dupa cum stim devine din ce in ce mai complexă, situatia creată de epidemia de covid-19. Am discutat măsurile suplimentare care se cer luate în această perioadă

- Pot să vă spun în acest moment ca este nevoie de masuri suplimentare pentru îngrădirea epidemiei. Vrem să îngrădim şi mai mult transportul cu exceptia ieşirilor pentru cumpărarea de alimente. Am convenit sa folosim armata pentru a gestiona situaţia.

- Armata va pune la dispoziţie personal ca să ajutăm Politia si Jandarmeria. Ceea ce a fost pana acum o recomandare devine acum o obligatie, dupa principiul stăm acasă. Evident ca oamenii pot iesi să îşi facă cumpărăturile. Insă aceste restricţii devin obligaţii. Am convenit ca în aceasta perioadă să pregătim pentru persoanele care sunt in carantina/izolare măsuri de supraveghere video.

- Persoanele cele mai vulnerabile sunt persoane peste 65 de ani. E evident ca avem nevoie de masuri speciale, dar si de restrictii speciale. Pentru aceste persoane se vor introduce restrictii speciale. Vor trebui sa stea practic tot timpul acasa.

- Aceste restricţii vor fi prelucrate în cursul zilei de azi într-o ordonanţă militară. Ea se va finaliza pana la sfârşitul acestei zile. Restricţiile vor intra in vigoare incepand de maine.

La şedinţa de evaluare şi prezentare a măsurilor cu privire la gestionarea epidemiei COVID-19 au participat premierul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Victor Costache şi ministrul Apărării, Nicolae Ciucă. 

Comenteaza