Încă două biserici la Cluj-Napoca: primăria a dat gratis terenul, Comisia de Urbanism le-a avizat fără probleme

Încă două biserici la Cluj-Napoca: primăria a dat gratis terenul, Comisia de Urbanism le-a avizat fără probleme
Comisia de Urbanism nu a avut nicio obiecţie în avizarea celor două biserici ortodoxe pentru care parohiile care le administrează au cerut azi plan urbanistic zonal, respectiv de detaliu.

Primul dintre lăcaşurile de cult ortodoxe ar urma să fie ridicat pe strada Porţile de Fier nr. 52 şi va fi administrat de parohia ortodoxă Sfântul Ioan Gură de Aur, în vreme ce a doua biserică pentru care se cere avizul va fi ridicată pe Viilor 33 şi va fi administrată de parohia ortodoxă Învierea Domnului.

Cele două parohii au cerut Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) eliberarea planului urbanistic zonal şi a celui de detaliu pentru cele două lăcaşuri de cult.

Parohia Sfântul Ioan Gură de Aur din cartierul Mănăştur a fost înfiinţată în 19 decembrie anul trecut, iar biserica ce o va deservi va fi ridicată pe un teren primit gratis de la municipalitate. Singura menţiune a membrilor CTATU a fost că suprafaţa utilă este sub 150 mp, deci clădirea va fi de dimensiuni mai mici. Aceştia le-au recomandat beneficiarilor ca incinta să fie închisă, pentru a împiedica şoferii să parcheze abuziv în zonă.

Şi parohia Învierea Domnului din Zorilor a obţinut gratis de la primărie un teren de 2.853 mp. Parohia a primit azi avizul CTATU după ce preotul paroh Nicolae Dura a spus că este nevoie ca lucrarea să fie urgentată pentru că în zonă sunt foarte multe clădiri care aparţin altor culte. "Există deja în zonă două biserici greco-catolice, una penticostală şi o sală a regatului a Martorilor lui Iehova", a explicat Dura, adăugând că "84% din populaţia din zonă este ortodoxă".

Biserica din Zorilor va avea nevoie de un aviz al comisiei de estetică din cadrul primăriei.

Etichete
Comenteaza