Iaurt cu cotlet afumat, bere cu cireşe şi suc de fructe cu zer la USAMV FOTO / VIDEO

Iaurt cu cotlet afumat, bere cu cireşe şi suc de fructe cu zer la USAMV FOTO / VIDEO
Combinaţii inedite de alimente, cum ar fi iaurtul cu carne, berea cu cireşe sau băutura din fructe şi zer, sunt prezentate azi de absolvenţii Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).

Ana Circu absolveşte în acest an USAMV şi şi-a prezentat azi lucrarea de diplomă: sucuri cu adaosuri de lapte şi zer. "Am văzut băuturi cu lapte în Spania şi m-am gândit că ar fi o idee bună să folosesc şi zerul", explică ea.

Celebra deja bere Student are din acest an şi un sortiment cu cireşe, inventat de Adelina Bucian.

Andreea Cosma a inventat iaurtul cu cotlet haiducesc, şi l-a prezentat azi în expoziţia USAMV. "Am văzut că multă lume mănâncă dimineaţa un iaurt alături de un sandviş, aşa că m-am gândit să combin iaurtul cu carnea", a spus ea. Clujenii care au venit dimineaţă în holul Institutului de Ştiinţele Vieţii al universităţii au putut degusta şi bomboane cu marţipan, friptură de vită cu jeleu şi piure de broccoli sau urdă cu alune de pădure şi cârnaţi cu cartofi. "Multe dintre aceste produse sunt rodul unor cercetări îndelungate", spune rectorul USAMV Doru Pamfil.

Toate produsele prezentate astăzi au fost ambalate în staţia-pilot a universităţii, care include printre altele îmbutelierea celebrei beri Student.

Comenteaza