Funcţionar public din Primăria Gârbău, în incompatibilitate. Inspector la urbanism şi proiectant la o firmă de construcţii civile

Funcţionar public din Primăria Gârbău, în incompatibilitate. Inspector la urbanism şi proiectant la o firmă de construcţii civile

Păuşan Răzvan Ioan, funcționar public în cadrul Primăriei Gârbău, Județul Cluj, a fost găsit în stare de incompatibilitate de către Agenția Națională de Integritate.

"Începând cu data de 15 septembrie 2016, exercită simultan cu funcția publică de inspector urbanism în cadrul Primăriei Comunei Gârbău, județul Cluj și funcția de inginer proiectant de rezistență construcții civile, industriale și agricole în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003", se arată într-un comunicat remis presei. 

art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „(1) Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții sau activități în domeniul didactic, al cercetării științifice, al creației literar-artistice.

Funcționarii publici, funcționarii publici parlamentari și funcționarii publici cu statut special pot exercita funcții în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exercitate ca funcționar public, funcționar public parlamentar sau funcționar public cu statut special, potrivit fișei postului."

Comenteaza