Filme gratis la două cinematografe din Cluj, diseară. Vezi programul

Filme gratis la două cinematografe din Cluj, diseară. Vezi programul
"Noaptea albă a filmului românesc" are loc diseară, cu proiecţii la cinematografele "Victoria" şi "Florin Piersic.

Proiecţiile de la cinematograful Victoria încep la ora 18 cu filmul "Adela", produs în 1985 în regia lui Mircea Veroiu. Filmul vorbeşte despre imposibilitatea unei iubiri - doctorul Emil Codrescu a reȋntȃlnit-o pe Adela, cu 20 de ani mai tȃnără, pe care o cunoscuse pe cand era copilă. Intre cei doi se infiripă o idilă, dar după multe ezitări lucrurile se opresc ȋn acest stadiu. La ora 20 va fi proiectată pelicula "Aurora", difuzată şi la Festivalul Internaţional de Film Transilvania, în regia lui Cristi Puiu. Filmul durează trei ore şi vorbeşte despre Viorel, un bărbat de 42 de ani, care traversează oraşul de la un capăt la altul.

"Felicia înainte de toate", în regia Melissei de Raaf şi a lui Răzvan Rădulescu, va fi difuzat la ora 23.30. Filmul este o poveste amară şi, pe alocuri, amuzantă, despre cum 19 ani de lipsă de comunicare, concentraţi într-o singură zi, pot dezbina o familie.

La cinematograful "Florin Piersic" proiecţiile încep la ora 22, cu "Bună! Ce faci?", în regia lui Alexandru Maftei, un film despre Gabriel şi Gabriela, care după 20 de ani de căsnicie nu mai simt nicio atracţie unul faţă de celălalt, dar se îndrăgostesc pe chat-uri de Internet, unul de celălalt, fără să o ştie. La miezul nopţii va fi difuzat cunoscutul film "Eu când vreau să fluier, fluier", premiat la festivalul de film de la Cannes, dar şi "Despre alte mame", la ora 2 dimineaţa. Aceasta din urmă este povestea a cinci tineri cineaşti care vin dimineaţa devreme într-o gară pentru a realiza un documentar despre viaţa pulsatilă din acest spaţiu. Mediul în care trebuie să rămână o zi întreagă îi influenţează de la început în moduri neaşteptate.

Intrarea la proiecţii este gratuită.

Comenteaza