EXCLUSIVITATE Gările din Cluj-Napoca, Dej şi Câmpia Turzii au rămas fără pază din cauza datoriilor

EXCLUSIVITATE Gările din Cluj-Napoca, Dej şi Câmpia Turzii au rămas fără pază din cauza datoriilor
Gara din Cluj-Napoca s-a umplut de prostituate, peşti şi cerşetori, spune o sursă pentru ziuadecj.ro. Motivul este rezilierea contractului de pază încheiat între CFR şi compania de profil Ticoni SRL, în urmă cu aproape două luni.

"Nu mai ştim ce să facem, de o lună în fiecare noapte e plin de prostituate şi de peştii lor, de cerşetori nu mai vorbesc. Nu facem faţă", spune un angajat pentru ziuadecj.ro.

Directorul Regionalei CFR Cluj, Gheorghe Şurubaru, confirmă: "contractul a fost reziliat, aşa că de două luni ne descurcăm cum putem, în baza bunei colaborări cu Poliţia Transporturi Feroviare şi cu colegii de la gară", spune el.

Paza Gării Cluj, considerată monument istoric şi modernizată în urmă cu cinci ani pentru o sumă foarte mare, a fost asigurată în ultimul an de Ticoni Protecţie şi Pază SRL Slatina, aceasta după ce fosta firmă de pază, Bidepa, a rămas cu datorii mari din partea beneficiarului, CFR, şi a dat în judecată Compania de Căi Ferate.

Nu doar gara din Cluj-Napoca se află în această situaţie, spune directorul Tidoni, Vasile Lincan, pentru ziuadecj.ro. "Am fost nevoiţi să reziliem contractele pentru că se acumulaseră datorii foarte mari şi nu mai puteam continua. Până nu se plătesc datoriile ne-am retras oamenii", spune el, adăugând că în această situaţie se află şi gările din Oradea, Câmpia Turzii, Dej, Bistriţa-Năsăud, dar şi sediul Regionalei CFR Cluj.

Comenteaza