Electricii sunt de neoprit: 18.000 de participanți, show-uri incendiare și poftă de distracție maximă în prima zi

Electricii sunt de neoprit: 18.000 de participanți, show-uri incendiare și poftă de distracție maximă în prima zi
Ploaia mocănească care a curs șuvoaie pe parcursul primei zile de desfășurare a festivalului de muzică electronică Electric Castle nu a putut opri elanul petrecăreților.

"Nimic nu ne poate opri!" a fost sloganul neoficial al primei zile la Electric Castle 2015. Peste 18.000 de spectatori au ales să trăiască la intensitate maximă show-urile Asian Dub Foundation, Parov Stelar, Fatboy Slim și Sirius-Modeselektor și să se bucure de toate alternativele de distracție oferite în primele 24 de ore de către organizatori.

„Mă declar oficial responsabil pentru ploaia din prima zi de festival", declara cu umor joi seara Norman Cook, aka Fatboy Slim. Artistul britanic și-a luat însă revanșa oferind un show care a întrecut așteptările celor mai înfocați fani ai săi. „Am venit în România pentru prima dată în 1990 și acum, după 25 de ani, mă aflu în acest loc superb. Lucrurile se schimbă dar atașamentul meu pentru publicul de aici rămâne la fel", a afirmat el.

Un public pe care Marcus Fureder, aka Parov Stelar, l-a recunoscut ca fiind unul dintre principalii săi susținători, contribuind la succesul pe care l-a atins după 10 ani de carieră. „Să vin în România înseamnă să vin acasă. Clujul și alte orașe sunt printre primele locuri în care am concertat la începuturile carierei mele și aici am simțit tot timpul un suport nelimitat", a spus el în conferința de presă de joi. 

Artiști sau public, toți au optat să-și păstreze starea de optimism și pofta de distracție în ciuda vremii neprietenoase pentru o seară de festival. Organizatorii au încercat să limitezepe cât posibil efectele unei ploi torențiale care s-a oprit doar pentru scurte momente. Astfel, peste 30 de tone de pietriș și piatră au fost aduse în locație, pentru a păstra la un nivel rezonabil căile de acces.

În zona castelului, declarat monument istoric și având reglementări foarte stricte în aceea ce privesc amenajările și intervențiile posibile s-au folosite zeci de baloți de paie și sute de paleți. Vineri dimineața, de la prima oră, o nouă tură de intervenții a fost pornită, folosindu-se vidaje pentru a drena zonele cu acumulări de apă, iar noi transporturi de balast au fost aduse în locație.

Blocajele apărute în trafic, generate tot de vremea instabilă ce a determinat o mare parte din public să apeleze la mașina personală pentru a ajunge la Bonțida au fost tema de discuție cu reprezentanții Poliției Rutiere, împreună cu care s-au căutat soluții alternative astfel încât acestea să fie limitate.

Organizatorii au insistat ca publicul să înțeleagă că opțiunea de a călători cu linia specială de autobuze, creată pe perioada festivalului, este un avantaj doar dacă majoritatea celor care își doresc să ajungă în locație optează pentru aceasta. Altfel, și autoturisme, și autobuze vor rămâne blocate pe o infrastructură prea puțin pregătită să preia un flux mare de mașini.

În această seară americanii de la The Glitch Mob, prezența în premieră în România a lui Netsky în formulă live cu un band și un show personalizat absolut de neratat, "noua regină a underground", Maya Jane Coles, sunt déjà primele opțiuni pentru publicul festivalului. Pentru cei care vor să redescopere una dintre cele mai importante și populare trupe de muzică electronică a ultimelor decenii, Roni Size Reprazent a pregătit un show pe scena principală a festivalului.

Comenteaza