De ce au fost mutaţi romii de pe Coastei de pe o zi pe alta în mijlocul iernii: casele riscau să cadă peste ei

De ce au fost mutaţi romii de pe Coastei de pe o zi pe alta în mijlocul iernii: casele riscau să cadă peste ei
Mutarea persoanelor care locuiau pe strada Coastei în apropierea rampei de gunoi Pata Rât, din decembrie, a fost necesară pentru siguranţa fizică a acestora, spune purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, întrebată de ce mutarea acestora nu a fost amânată până în primăvară.
“Nu a fost vorba despre evacuare, ci de mutare la cerere”, a explicat aceasta, pentru ziuadecj.ro. Buzatu precizează că înaintea mutării solicitanţii au depus cereri de atribuire a unei locuinţe din fondul public locativ. În baza acestor cereri, aceştia ar fi fost invitaţi la repartiţie şi la semnarea proceselor verbale de predare-primire a imobilelor. Repartiţia – în case modulare temporare de necesitate, care conform legii sunt ocupate de persoane care au nevoie urgentă de asemenea locuinţe  - a fost stabilită în funcţie de numărul de copii minori aflaţi în întreţinere şi a persoanelor vârstnice din familie.

Buzatu susţine că mutarea romilor de pe Coastei a fost necesară pentru că patru imobile construite de aceştia pe strada respectivă au fost declarate de o comisie de specialitate ca fiind improprii pentru locuire. “Aceasta este concluzia care a stat la baza demarării investiţiei în imobilele sociale de pe strada Cantonului”, a precizat Buzatu, adăugând că, în prealabil, persoanele care locuiau pe Coastei au fost somate cu privire la faptul că în 18 decembrie urma ca toate cele patru imobile să fie demolate.

Somaţiile au fost afişate pe pereţii locuinţelor respective. Precizăm că autorizaţia de desfiinţare a imobilelor a fost emisă în 16 decembrie, iar construcţiile şi amenajările ridicate pe stradă au fost desfiinţate în 17 decembrie, cu o zi după ce primarul Sorin Apostu a emis dispoziţia nr. 6.397 în acest sens. Ambele documente au fost emise cu o zi înainte ca persoanele care locuiau pe Coastei să-şi mute obiectele personale de pe terenul care urma să facă obiectul demolării.

Comenteaza