Curtea de Apel Cluj: Tinerii suspecți de uciderea polițistului din Vișeu rămân în arest

Curtea de Apel Cluj: Tinerii suspecți de uciderea polițistului din Vișeu rămân în arest
Curtea de Apel Cluj a respins, marţi, contestaţia depusă de fraţii Tomoiagă din Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, la măsura arestului preventiv decisă de Tribunalul Maramureş, astfel că cei doi doi rămân după gratii. Cei doi sunt principalii suspecţi în cazul uciderii şefului de post din comună, Gheorghe Nistor.

Reprezentanţii Curţii de Apel Cluj au declarat, marţi, că instanţa a respins contestaţia lui Ioan Aurelian Tomoiagă şi Marius Ovidiu Tomoiagă la măsura de arestare preventivă pe 30 de zile luată în 7 ianuarie de Tribunalul Maramureş, astfel încât cei doi rămân după gratii.

În 7 ianuarie, Tribunalul Maramureş a decis arestarea preventivă a celor doi fraţi pentru săvârşirea infracţiunii de omor, cei doi având un conflict mai vechi cu şeful de post din Vişeu de Jos.

"Din probele administrate rezultă suspiciunea rezonabilă că în data de 21 decembrie 2016 victima Gheorghe Nistor, agent de poliţie la Postul de Poliţie Vişeu de Jos, s-a deplasat împreună cu doi agenţi de poliţie de la Postul de Poliţie Leordina, înspre Judecătoria Vişeu de Sus, iar pe drum s-au deplasat şi în Vişeu de Jos pentru a preda două citaţii, victima a coborât din maşină, apoi, după ce s-a întors, a fost urmărită de inculpaţii Ioan Aurelian Tomoiagă şi Marius Ovidiu Tomoiagă, iar primul inculpat i-a adresat injurii şi ameninţări astfel că victima şi un agent le-au întocmit şi predat citaţii la postul de poliţie - moment în care inculpatul Ioan Aurelian Tomoiagă i-a dat foc cu bricheta citaţiei şi a aruncat-o în maşina poliţiei, iar inculpatul Marius Ovidiu Tomoiagă l-a ameninţat pe agentul de poliţie", se arată în motivarea deciziei de arestare preventivă a Tribunalului Maramureş.

În motivare se precizează că, în 4 ianuarie 2017, cei doi fraţi s-au deplasat în clădirea în care se află sediul Postului de Poliţie Vişeu de Jos, aflat la mansardă, iar la parter se află sediul Primăriei Vişeu de Jos, au intrat în clădire fără a intra în vreun birou al Primăriei, s-au deplasat în biroul şefului de post Gheorghe Nistor, "căruia se presupune că i-au aplicat 3 lovituri cu un cuţit - una în zona cervicală şi două în zona toracelui, în urma cărora victima a decedat ulterior, apoi au închis uşa biroului cu cheia şi au părăsit clădirea prin partea din spate a acesteia".

"Victima a fost găsită decedată în biroul ei în aceeaşi zi. Există, în consecinţă, indicii în sensul că cei doi inculpaţi au comis o infracţiune intenţionată contra vieţii. Tribunalul apreciază că inculpaţii au încercat să ascundă mijloace materiale de probă. Având în vedere faptul că, în speţă, există suspiciunea rezonabilă că cei doi inculpaţi au comis o infracţiune intenţionată contra vieţii şi întrucât raportat la natura, gravitatea presupuselor fapte dată de modalitatea în care se prezumă că au fost comise, aplicarea de multiple lovituri cu un cuţit, în zone vitale, asupra unui agent de poliţie, în chiar sediul poliţiei, în timp ce la parterul clădirii se aflau multe persoane - ceea ce denotă o periculozitate deosebită a acestora, şi la persoana inculpaţilor, lăsarea lor în libertate prezintă un pericol ridicat pentru ordinea publică", se arată în motivare.

Magistraţii Tribunalului Maramureş spun că Ioan Aurelian Tomoiagă a mai avut un incident violent cu şeful de post din Vişeu de Jos în data de 21 decembrie 2016 şi a mai fost condamnat la pedeapsa de o lună închisoare cu suspendare pentru tentativă la infracţiunea de furt cu distrugere sau degradare în 2005 de Tribunalul Boulogne-Sur-Mer din Franţa.

De asemenea, fratele său, Marius Ovidiu Tomoiagă, a mai fost condamnat anterior pentru alte infracţiuni cu violenţă, la pedeapsa de 500 lei amendă pentru infracţiunea de lovire şi la pedeapsa de 3 ani închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru infracţiunea de tâlhărie.

Cei doi fraţi din Vişeu de Jos, reţinuţi iniţial de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş, au fost arestaţi preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, în 7 ianuarie de Tribunalul Maramureş.

Principalii suspecţi în cazul omorului săvârşit în data de 4 ianuarie a.c., a cărei victimă a fost şeful de post din localitatea Vişeu de Jos, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

 

Comenteaza