Contrabandist de vârsta a treia, prins de către inspectorii vamali clujeni

Contrabandist de vârsta a treia, prins de către inspectorii vamali clujeni
Inspectorii vamali au confiscat mai multe kilograme de tutun de contrabandă găsite în autoturismul unui bărbat de vârsta a treia.

Echipa de control a Direcţiei Regionale Vamale Cluj-Napoca a depistat asupra unui cetăţean român de 67 de ani, şapte kilograme de tutun de contrabandă, în urma unei acţiuni de control desfăşurate joia trecută, în data de 10 iulie. 

"Ca urmare a controlului vamal efectuat, inspectorii vamali au descoperit asupra acestuia aproximativ 7 kg de tutun de diferite sortimente cu timbru fiscal, ţara de provenienţă fiind, conform bonurilor fiscale de cumpărare, Ungaria", precizează Direcţiei Regionale Vamale Cluj-Napoca. 

Ţinând cont că legislaţia în vigoare permite introducerea în ţară, la intrarea dintr-un stat comunitar, a maxim un kilogram de tutun, inspectorii vamali au confiscat diferenţa de şase kilograme, găsită în autovehiculul condus de bărbatul în cauză. 

Valoarea bonurilor fiscale confiscate este de 1.951 de lei, iar prejudiciul adus însumează 5.151 de lei. 

Potrivit prevederilor Regulamentului de aplicare a Codului vamal al României, fapta săvârşită de bărabtul de 67 de ani reprezintă o infracţiune, cazul urmând a fi predat organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

Comenteaza